Thriller trilogie van Hans Peeters: ‘Onopgelost’, Onopgehelderd’ en ‘Onbeantwoord’


alt

In deel een van deze trilogie mag de Londense thrillerauteur, Michael Mc. Carn, drie maanden bij de politie meedraaien om ervaringen op te doen voor zijn volgende thriller. Hij leert Sally Le Bon kennen. Sally geeft leiding aan de afdeling moordzaken. Het team tracht een aantal moorden op jonge vrouwen in hartje Londen op te lossen.

Michael krijgt gaandeweg een belangrijker rol spelen bij het oplossen van de moordzaken. Maar dan verdwijnt Sally spoorloos… Slaagt Michael erin haar tijdig te vinden?

In deel twee zetten Michael Mc. Carn en Sally Le Bon hun jacht op Rodney Leroy voort. Een fikse ruzie zet de relatie tussen de twee stevig onder druk. Bovendien besluit de burgemeester van Londen dat Michaels rol bij de politie in Londen, niet wordt verlengd. Michael vertrekt naar Amerika waar zijn eerste thriller wordt verfilmd.

Maar dan wordt Sally overvallen en belandt in een kille donkere kelder. De burgemeester vraagt Michael terug te keren om te helpen bij de opsporing en bevrijding van Sally.

Maar …. ook Rodney Leroy keert terug als ambassadeur van Rusland in Londen. Michael en zijn dochter Sem worden bovendien geconfronteerd met Joan, Michaels ex-vrouw, die nog in leven blijkt te zijn. Ensceneerde Joan haar dood zelf en wat heeft zij te maken met Rodney?

In deel drie wordt London opnieuw opgeschrikt door een serie moorden op jonge vrouwen. De vrouwen zijn allemaal rond de 30 jaar, hebben allemaal een keizersnee ondergaan en dragen allemaal een ring met een geheimzinnige inscriptie.

Maar dan wordt de zus van Sally ontvoerd door haar eigen man en handlanger van Rodney. Er wordt bovendien een aanslag gepleegd op het appartementencomplex waar Victoria verblijft. Uiteindelijk staan Michael en Rodney oog in oog met elkaar. Weet Michael zich uit deze hachelijke situatie te redden en komen Victoria en Jayne heelhuids uit dit avontuur?

Mijn visie

Met de trilogie (‘Onopgelost’, ‘Onopgehelderd’ en ‘Onbeantwoord’) geeft Hans Peeters blijk van een absolute potentie qua verhalend schrijven. De schrijfstijl en de taalbeleving van de auteur zijn echter wisselend van kwaliteit en dat is uiterst zonde.

“Bob richtte zijn dienstpistool voor zich uit en sloop langzaam van waaruit het schot was gekomen wat in de richting van Sally was afgevuurd.”

Een regelmatig dubbel woordgebruik in een en dezelfde zin. Doublures qua informatie en zo nu en dan incorrect woordgebruik. Bovendien doet het onnatuurlijk aan dat de auteur, zijn personages met grote regelmaat, van alles laat ‘zeggen’ terwijl er niemand in hun nabijheid is.

“Na een minder leuke, meer vreselijke nacht van dromen, nachtmerries, telkens wakker worden en weer in slaap vallen, stond Victoria vroeg op, nog net geen zeven uur.”

Tenslotte vind ik de regelmatige verwijzing naar popmuziek niet relevant en derhalve overbodig.

“Sally stopte het mobieltje terug in haar zak en reed de drukke weg naast de grote parkeerplaats op. Op weg naar huis, een kleine tien kilometer verderop. De muziek speelde zacht: “Coz, I luv you” van de ooit zo populaire skinheads popgroep uit de zeventiger jaren: Slade. ‘Ik kon wel even wat chinees eten gaat halen,’ zei Sally. ‘Ik heb geen zin meer om te gaan koken. Per slot van rekening is het al bijna tien uur, bijna bedtijd, ging ze verder en keek voor een kort moment in haar achteruitkijkspiegel.”

Deze boeken verdienen het om grondig geredigeerd te worden, aangezien de trilogie van Peeters de potentie heeft om een uitstekende serie te zijn. De verhalen zijn goed opgebouwd en getuigen van een zeer creatieve geest.

Over de auteur

Hans Peeters (1958) woont met zijn vrouw in Helden. Samen hebben zij drie volwassen kinderen. Zijn liefde voor het schrijven stamt al vanaf zijn lagere schooltijd. In die tijd schreef Peeters zijn eerste verhalen. Later schreef hij ook gedichten en af en toe politie- en crimeverhalen. In 1986 wordt Peeters getroffen door een hersenbloeding. Door de lange herstelperiode en de onzekerheid of hij ooit weer geheel de oude wordt, verliest Peeters zijn baan als architect. Deze periode heeft hem echter wel anders naar het leven doen kijken. Hij begint voor zichzelf als bouwkundig en technische ontwerper, tekenaar, begeleider en start ‘In-outbooks’, een uitgeverij van –met name- levensverhalen.

 

Uitvoering

Paperbacks

In- outbooks

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *