Alice (Marieke) in Tinderland


Marieke Visser en haar zoektocht naar de ware liefde, staan centraal in Alice (Marieke) in Tinderland. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, zoekt Marieke naar de ware liefde op … Tinder. Die liefde denkt ze gevonden te hebben bij Willoughby. De relatie loopt echter op niets uit en Marieke duikt opnieuw in de wondere wereld van het daten.

Al swipend langs een schier oneindige reeks mannen, duizelt het Marieke en ze klopt aan bij vriend c.q. coach Richard. Die ziet kans haar weer overeind te helpen en opnieuw stapt Marieke de Tinder-drempel over. Ze doorziet uiteindelijk de verschillende ‘archetypen’ waar de mannen in onder te verdelen zijn en ze ontwikkelt een ware fascinatie voor dit fenomeen. Naarmate haar zelfbewustzijn groeit, neemt ook haar scepsis toe en ze besluit deze wondere wereld vaarwel te zeggen. Gaat het Marieke lukken de weg terug te vinden? Je leest het in Alice (Marieke) in Tinderland.

“Nadat ik voor het eerst een Tinderaccount had aangemaakt, ging er een wereld voor me open. Inderdaad, de wereld die Tinder heet. Dat moment is nu bijna vier jaar geleden. Ik was toen vier jaar gescheiden en had twee korte relaties gehad.”

Marieke Visser heeft met Alice (Marieke) in Tinderland een verrukkelijk en vermakelijk boek afgeleverd, waarbij ze een schrijfstijl hanteert die naadloos aansluit bij het verhaal. Luchtig, toegankelijk, maar ook zo nu en dan de diepte zoekend. Alice (Marieke) in Tinderland is een boek dat voor velen herkenning op zal roepen. Althans, bij die mensen (meest vrouwen) die op zoek zijn naar de liefde via de digitale snelweg.

De vele dates die Marieke aangaat, en waarbij ze een uitzonderlijk scala aan mannen treft, is amusant en treurig tegelijk. Is er dan werkelijk niemand helemaal transparant op Tinder?

Visser vermaakt en emotioneert met dit boek. Als lezer pink je het ene moment een traan weg wanneer Marieke weer een mislukte date achter de rug heeft, terwijl je het andere moment hardop zit te schateren.

“Wij lezen dus de profieltekst van een man die ons (wel) aanspreekt, omdat we benieuwd zijn of hij mogelijk net zo leuk is als zijn foto’s doen vermoeden. Als er echter onder een aantrekkelijke fotogalerij staat: zon/zee/strand, het leven is een feestje, op zoek naar een leuke date!, dan weten we genoeg.”

Toch is dit boek verre van een vermakelijk niemendalletje. De diepere boodschap is namelijk dat je het geluk uitsluitend bij jezelf vindt en in al het moois om je heen. Overigens is de link naar het sprookje ‘Alice in Wonderland’ erg leuk gevonden en verwerkt.

Over de auteur

M.M. Visser (Groningen, 1972) studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze schrijft voor kinderen en volwassenen. In 2016 verscheen van haar hand de ridderroman Castrië, waarna ze zich toelegde op de Richard-trilogie, hiervoor werkte ze samen met R. Hulshof. In 2019 verscheen Richard I bij uitgeverij Gopher. Visser is naast schrijfster ook beëdigd vertaler.

Uitvoering

Uitgever: Gopher

ISBN: 9789493172746

Paperback, 180 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.