Allemaal hoeren 2


Rechercheurs Hans Dijkma en Laura Mandemaker worden naar een plaats delict geroepen. Er is een jonge vrouw vermoord aangetroffen in het Bossche broek, een natuurgebied aan de rand van Den Bosch. Al snel volgen er meer moorden en het is aan Hans en Laura om uit te zoeken wie deze seriemoordenaar is, die een merkteken achterlaat op zijn slachtoffers doden. De rechercheurs storten zich op het onderzoek, dat wordt bemoeilijkt als er informatie wordt gelekt en er sprake blijkt te zijn van belangenverstrengeling. De spanning loopt op, zowel in de privésfeer als op het politiebureau. Slagen Hans en Laura erin de dader te stoppen?

“Een jonge vrouw, zonder handtas of telefoon. Volgens mij bestaat dat niet, zegt Laura. Ze maakt snel een paar foto’s met haar mobiel, voordat Bas het lichaam inpakt. Ik regel dat er in de omgeving gezocht wordt naar haar bezittingen.”

‘Allemaal hoeren’ is het vervolg op ‘Graf 521’, althans, de boeken zijn uitstekend los van elkaar te lezen maar hebben wel allebei rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkman in de hoofdrol. Het wordt een bijzonder fijn weerzien met deze personages.

Weissenbacher geeft direct vol gas voor wat betreft de spanning. Direct vanaf het begin waarbij het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden, zit je als lezer volop in het verhaal. Al snel daarna wordt er een volgend slachtoffer gevonden en dat zal niet de laatste zijn.

“Een harde stomp ontneemt haar de adem. Stomverbaasd kijkt ze naar beneden en ziet het heft dat uit haar borst steekt. Een brandende pijn trekt door haar heen. Ze wil het wapen uit haar lijf trekken, maar haar lichaam reageert al niet meer op de instructies die haar brein nog geeft.”

De auteur heeft van ‘Allemaal hoeren’ opnieuw een zinderende thriller weten te maken, waarbij je op het puntje van je stoel zit. De spanningsboog blijft vrijwel continue gespannen en de diverse plotwendingen zetten je bij regelmaat op een verkeerd spoor. Toch heeft de auteur ook aandacht voor het privéleven van haar hoofdpersonages en weet zij Laura en Hans net voldoende te karakteriseren om een goed beeld van hen te schetsen voor haar ‘nieuwe’ lezers, zonder diegenen die ook ‘Graf 521’ lazen, te vermoeien met dubbele informatie. Daarnaast schetst zij de omgeving fraai en beeldend. Dat alles in combinatie met de fijne, vlotte schrijfstijl van Weissenbacher, maakt ‘Allemaal hoeren’ tot een absolute aanrader.

Over de auteur

Franziska Weissenbacher is allround medewerkster in een snackbar. In haar vrije tijd schrijft ze thrillers. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en vier zonen en oma van een groeiend aantal kleinkinderen.

In november 2018 debuteerde zij in het genre thriller bij Uitgeverij LetterRijn. Haar korte verhaal ‘Tik … tak …’ verscheen in de bundel ‘Deadline’. In het thrillergenre komt de ervaring die zij heeft opgedaan uit de tijd dat zij werkzaam was in de journalistiek, goed van pas. Eerder verschenen van haar hand ‘De matchmaker’ en ‘Graf 521’.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192409

Paperback, 260 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Allemaal hoeren