Amla


In Amla krijgen Rani Diaz en haar team opnieuw te maken met een zeer complexe zaak. Een zaak waarbij meerdere slachtoffers vallen en een baby wordt mishandeld. Niet iets dat je in de koude kleren gaat zitten en zeker niet gezien Rani ook privé de nodige issues heeft op te lossen.

Een van de hoofdpersonages in Amla is Norah Nys. Norah is gescheiden en heeft opnieuw het geluk gevonden bij Alessio. Zij vormen met hun beider kinderen –Billie en Jeppe- een samengesteld gezin. Samen krijgt het stel nog een zoontje, Abe. Dat klinkt perfect, maar niets is minder waar. Norah beschuldigt haar pluszoon van pesterijen en alleen dat al zorgt voor spanningen binnen het huwelijk. Maar er is meer…

Wanneer Alessio op zakenreis is en Norah een avondje weg, past Norah’s vriendin Bea op Abe. Bij thuiskomst treft Norah aan gruwelijk tafereel aan. Bea en Abe liggen zwaar gewond bij de vijver in de tuin.

“Toen Norah op de draagberrie lag, zag ze lijkbleek. Ze kermde toen de verpleegkundige haar arm fixeerde. Rani vroeg een van de ambulanciers hoe het met het jongetje ging. Hij zei haar dat het er niet goed uitzag. Blauwe handjes, gezwollen gezichtje en bloed onder zijn neusje en in zijn oortjes. De spoedarts had zo snel mogelijk gehandeld.”

Vanzelfsprekend zit het verhaal ook dit keer weer vol verrassingen en plotwendingen, zoals we van Carron gewend zijn. Op sublieme wijze weet Carron haar lezers diverse keren op het verkeerde spoor te zetten om vervolgens de lijntjes weer bijeen te laten komen. Carron is een talent waar het ingenieuze verhaalconstructies betreft. Maar dat is het niet alleen. De combinatie van het onderzoeks-relaas en het privéleven van Rani, is weer uitgebalanceerd goed. Carron weet haar personages opnieuw uitstekend over het voetlicht te brengen en vooral Rani leren we nóg een stukje beter kennen.

“Zijn ademhaling stokte en zijn hart ging wild tekeer. Cindy lag in bad haar armen naast haar lichaam. Haar levenloze ogen staarden omhoog. Haar polsen waren gapende gaten, net als haar mond.”

Kortom, bij elk nieuw deel uit de Rani Diaz reeks, denk je als lezer dat het toch vast niet beter kan, maar ook daarmee weet Carron haar lezers aardig te bedotten.

Over de auteur

Sterre Carron (Antwerpen, 1957) is een Vlaamse auteur van misdaadromans. Ze debuteerde in 2013 met Mara. Carron vatte al op jonge leeftijd belangstelling op voor de criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Amla is het twaalfde deel in de Rani Dias reeks.

Uitvoering

Uitgeverij Witsand

ISBN: 9789492934239

Paperback, 346 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.