Astarte


Rechercheur Sam Faingart heeft de hoofdrol toebedeeld gekregen in ‘Astarte’. Wanneer het levenloze lichaam van een vrouw wordt aangetroffen in een ondergrondse parkeergarage, is het aan Sam om de zaak op te lossen. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Tijdens Olivia’s autopsie komt een luguber feit aan het licht. Wanneer er ook nog menselijke resten worden gevonden in een Vilvoords kasteel en er vrouwen verdwijnen, wordt de situatie bijzonder complex en beangstigend. Olivia ontdekt bovendien een verband tussen de menselijke resten en de recente misdaden.

“Dankzij jou komt er nieuw leven in de zaak. Dit is speurwerk van de bovenste plank. Maar als je het nog één keer nodig vindt om op eigen houtje tegen mijn bevelen in te gaan, kan je je de dag nadien gaan inschrijven bij het werkloosheidsbureau. Ben ik duidelijk genoeg?”

Met ‘Astarte’ levert Spark een beklemmende psychologische thriller af. Het decor van het verhaal is Vilvoorde, de thuishaven van de auteur. De twee belangrijkste personages, rechercheur Sam Faingart en forensisch patholoog Olivia Vandenberghe, worden door Spark sterk gekarakteriseerd.

“Sam ging door het lint, er trok een rode waas voor zijn ogen. De frustratie die hij al veel te lang had opgekropt zocht een uitweg, en pas toen hij was opgesprongen en haar een slag in het gezicht had gegeven, besefte hij wat hij had gedaan.”

Dat Spark een getalenteerd auteur is, bewees zij reeds met haar eerdere boeken, maar sinds haar debuut in 2017 heeft Spark zich duidelijk nog verder ontwikkeld met betrekking tot verhaalconstructie, spanningsopbouw en het ‘spel van de perspectiefwisselingen’. Vooral met dit laatste strooit Spark in haar ‘Astarte’ kwistig, doch functioneel. Feitelijk is er vanaf het begin af aan een opbouwende spanningsboog, hetgeen als resultaat heeft dat het boek lastig valt weg te leggen. Haar vlotte en puntige schrijfstijl heeft bovendien zeker niet in kracht ingeboet.

‘Astarte’ bevat enkele stevige scenes die Spark prima en geloofwaardig brengt. Datzelfde geldt voor de finale, waar de auteur haar lezers zorgvuldig op voorbereid zonder daar iets over weg te geven.

Over de auteur

Petra Spark studeerde communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft van jongs af een voorliefde voor bloedstollende verhalen. Zij debuteerde met ‘Artikel 13’. In 2019 en 2020 verschenen respectievelijk ‘’ Eén kans op zes’ en ‘Gruwelijke Gave’.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192140 , 9789493192201

Hardcover, 290 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.