Beproevingen


Hoofdpersoon in Beproevingen is Lara. Wanneer Lara door Sebastian, die een oude bekende van haar is, wordt gevraagd om hem in Londen te helpen een verdwenen dierenactiviste op te sporen stemt ze toe, temeer omdat Sebastian haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken wil inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn.

Tijdens haar onderzoek raakt Lara steeds dieper in de problemen. Ze ontmoet echter ook Colin, een interessante man die bij de recherche werkt. Al snel blijkt echter dat Colin heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Hoever is Lara bereid te gaan om de waarheid te achterhalen?

“In een opwelling keek ik achterom, recht in de onverbiddelijke ogen van de man. Hij was nog geen meter van de deur vandaan toen ik hem hard dichtgooide. In volle vaart rende ik de trappen af. Ik wist dat de man zich achter me bevond, maar ik hoorde alleen mijn eigen hartslag.”

Auteur Janine Keijser debuteerde halverwege 2016 met Rauw, eveneens een eco-thriller waarin de misstanden rondom de bio-industrie en dierenrechten centraal stonden. In Beproevingen stelt Keijser de dierproeven aan de kaak. Haar boeken zijn echter veel meer dan een ‘protestsong’. Keijser ziet kans om naast het centraal stellen van deze misstanden een goed, spannend en bij tijd en wijlen zelfs licht romantisch verhaal te vertellen.

“Sorry dat ik zo bot deed. Ik zit meer in de stress door de recente gebeurtenissen dan ik doe voorkomen. En ik heb het al een tijd in mijn eentje moeten rooien, dus ik laat niet snel meer iemand toe. Het is niet persoonlijk.”

Bovendien is deze auteur duidelijk nog verder gegroeid als schrijver sinds haar debuut. Was Rauw al van een veelbelovend niveau qua schrijfstijl, Beproevingen is nog beter. De constructie van het verhaal zit geraffineerder in elkaar en de personages zijn intenser gekarakteriseerd. Natuurlijk komt vooral Lara uitstekend voor het voetlicht en dat ligt niet in de laatste plaats omdat Beproevingen in de eerste persoon is geschreven. Dat brengt het hoofdpersonage nu eenmaal doorgaans nóg dichterbij de lezer.

Plezierig is te bemerken dat ook qua schrijfstijl de auteur zich verder heeft ontwikkeld. Haar schrijfstijl is aantrekkelijk en toegankelijk en haar dialogen zijn geloofwaardig.

Kortom, Beproevingen is een fijne, spannende ecothriller met een belangrijke boodschap!

Over de auteur

Janine Keijser (geboren 1980 in Leiden) studeerde Nederlands Recht aan de UvA, en werkte enige tijd als advocate bij een klein advocatenkantoor. Na een zware periode in haar leven gooide ze het roer drastisch om. Ze ging werken met verwaarloosde dieren, voerde acties tegen dierenleed en begon artikelen te schrijven over dit onderwerp. Als kind al hield ze ervan spannende verhalen te lezen en te schrijven. Met V.I. Warshawski en haar passie voor dieren en een betere wereld als inspiratiebronnen, besloot ze eco-thrillers te schrijven. Haar eerste boek, met als titel Rauw, verscheen in 2016. Beproevingen is haar tweede ecothriller. Naast het schrijven van boeken en columns, werkt Janine met dieren als healer en coach.

Uitvoering

Uitgever: Elikser

ISBN: 9789463651387

Paperback, 341 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.