Beter dan ooit


‘Beter dan ooit’ is het vervolg op ‘Stukken beter’ van Angelique van Dongen en ook nu is de hoofdrol weggelegd voor Annelie. In het vorige boek kwam Annelie, na een verbroken relatie, op Madeira terecht en vond daar uiteindelijk een nieuwe liefde in de persoon van Miguel.

Inmiddels runnen Annelie en Miguel (die een zoon –Lucas- heeft), een wijnproeverij. Ze zijn er gelukkig en genieten van elkaar en van het leven. Ook de relatie met Annelies’ vader, die eerder niet al te best was, is inmiddels uitstekend. Alles pays en vree zou je zeggen. Dat zal echter niet zo blijven.

“Iedereen zat verslagen aan tafel. Onwerkelijk was het. Wat een heerlijk weekend vol genieten en lol maken had moeten worden, was uitgedraaid op diepe ellende.”

Door omstandigheden komt Lucas tijdelijk bij Annelie en Miguel wonen en om de jongen, ondanks de seizoen drukte toch een vakantiegevoel te bezorgen, gaat Annelie met hem naar Nederland. Het is daar dat het noodlot toeslaat…

Ondanks dat ‘Beter dan ooit’ het vervolg is op ‘Stukken beter’, zijn de boeken goed los van elkaar te lezen en zal de lezer, juist door de diverse flashblacks die Van Dongen het verhaal inbrengt, niet het gevoel hebben veel te missen.

“Sommige mensen zien het wel, maar durven of kunnen geen stappen te ondernemen om er verandering in te brengen. Het is een heel proces wat eraan vooraf gaat voor ze inzien dat ze het echt niet meer zo willen.”

Net als in haar vorige boek, hanteert Van Dongen ook nu de haar zo eigen, toegankelijke en warme schrijfstijl. Haar karakteriseringen zijn prima uitgewerkt, zeker wanneer je bedenkt dat veel lezers sommigen van de personages al kennen. De auteur weet een goed evenwicht te scheppen in het geven van nét voldoende informatie voor de ‘nieuwe’ lezer, zonder hen die het vorige deel kennen, te ‘vervelen’. Bovendien zijn haar dialogen opnieuw van een fijne natuurlijkheid en zijn de opbouw en constructie dik in orde.

Kortom, ‘Beter dan ooit’ is opnieuw een fijne feelgoodroman die voor enkele ontspannen leesuren zal zorgen.

Over de auteur

Angelique van Dongen (1970) werkte in de gezondheidszorg. Eerste fulltime en later, toen zij moeder werd van –inmiddels- drie zonen, parttime. Momenteel werkt zij als psychiatrisch verpleegkundige op de leerafdeling waar zij leerlingen begeleid. Naast haar gezin en baan maakt Van Dongen zo veel mogelijk tijd vrij om te schrijven; haar grote passie.

Uitvoering

Uitgeverij Ellessy relax

ISBN: 9789086604494

Uitvoering – 228 paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.