Bitter falls


Bitter Falls is het vierde deel van de reeks rondom Gwen Proctor. Gwen is de ex-vrouw van seriemoordenaar Melvin Royal. Tijdens haar huwelijk met Melvin heeft zij nimmer weet gehad van haar mans’ gruweldaden totdat een automobilist, tijdens een bizar ongeval, de zijgevel van haar garage eruit rijdt en daarmee de activiteiten van Melvin aan het licht brengt. Dat Gwen geen weet had van wat er onder haar dak plaatsvond, is iets dat slechts weinigen voor waar aannemen. Toch wordt ze vrijgesproken van betrokkenheid.

Met deze vrijspraak is echter de ellende voor Gwen en haar kinderen, Lanny en Connor, niet ten einde. Een tijd van vluchten, vechten en continue paraatheid breekt aan, waarbij Gwen, Lanny en Connor worden bedreigd door internettrollen en … door Melvin. Een van haar belagers, Sam Cade, is de broer van een van de slachtoffers van Melvin. Wanneer Sam Gwen ontmoet en ziet hoe zij in werkelijkheid is, herziet hij zijn mening over Gwen en staakt zijn strijd. Sterker nog, het komt tot een relatie tussen de twee.

“Ze krimpt ineen op de bank, vlak naast een oudere amish-vrouw, die zich bezorgd naar haar toe draait. Dat is beter dan dat Carol de benen neem, maar niet veel. Ik wil geen toestanden hier, vooral niet omdat ik een pistool op mijn lichaam draag.”

Door haar vasthoudendheid, vechtlust en pure liefde voor haar kinderen, weet Gwen telkens te overwinnen, geholpen door Sam en een paar goede vrienden.

In dit nieuwe deel van de serie is Gwen inmiddels, als privé detective, in dienst van J.B. Hall.

Zij aanvaardt een opdracht om op zoek te gaan naar een jonge man –Remy Landry- die drie jaar eerder spoorloos verdween. Het brengt Gwen en haar gezin in de greep van een gevaarlijke sekte. Wanneer Sam en Connor worden ontvoerd, komt hulp uit onverwachte hoek. Weet Gwen ook deze levensgevaarlijke situatie het hoofd te bieden?

“Ik herinner me nog hoe Gwen van achteren werd getroffen, hoe ze op de grond viel en achter de man aan ging die Connor met zich meevoerde, maar veel meer weet ik niet.”

Caine ziet opnieuw kans om Gwen Proctor en haar dierbaren een nagelbijtend spannend avontuur te laten beleven. Haar schrijfstijl is nog altijd vlot, direct en beeldend en haar personages zijn uitgebalanceerd weergegeven. De ‘oude bekenden’ worden voldoende belicht om nieuwe lezers een duidelijk beeld te geven, maar dat zal voor haar fans geen beletsel vormen. Caine bewerkstelligt hiermee dat de delen van deze reeks in principe los van elkaar te lezen zijn. Toch is het aan te raden om aan het begin van de reeks te beginnen.

De spanning in Bitter Falls wordt door Caine weer uitstekend opgebouwd. Als lezer word je het verhaal ingetrokken en het laat je niet meer los voordat je weet hoe het afloopt. Voor liefhebbers van het spannende thrillergenre zal deze reeks een verslaving worden…

Over de auteur

Rachel Caine is een pseudoniem van Roxanne Longstreet Conrad, een Amerikaanse auteur van sciencefiction, fantasy, mysterie, suspense en horrorromans. Daarnaast publiceert zij onder de naam Julie Fortune. Caine was werkzaam als accountant, verzekeringsagent en muzikant en woont met haar man in Texas. Caine heeft inmiddels ruim twintig boeken op haar naam staan.

Uitvoering

Uitgeverij Karakter

ISBN: 9789045216799

Paperback, 352 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.