Blijvers 1


Met Blijvers levert Carpentier een bundel af met maar liefst 99 gedichten. Wellicht, wanneer we de biografie van deze man lezen, verwacht je niet direct een dichtbundel. Toch ligt het hier en dan blijkt dat je in het leven werkelijk niets voetstoots moet aannemen. Ook niet dat een advocaat geen gedichten zou kunnen schrijven…

Dat de man humor heeft en een beschouwingstalent waar je jaloers op mag zijn, blijkt alleen al op hetgeen hij zelf schrijft wanneer hem wordt gevraagd een flaptekst te creëren:

“Misschien ben ik één der overdrijvers. Misschien vis ik wel in foute vijvers. Maar zelfs al ben ik één der slechtste schrijvers, dan nog zijn deze verzen blijvers. Het schijnt dat ik op deze achterflap het hart van de lezer moet winnen. Ik vind dit allemaal achterklap: Echte schoonheid zit van binnen.”

Vooral de verrukkelijke lichtvoetigheid in veel van de verzen van deze Carpentier zijn een genoegen. Het is geen getover met woorden om een zo fraai mogelijke –en daardoor vaak volstrekt onbegrijpelijk pallet te creëren. Nee, Carpentier tovert een glimlach op mening gezicht met zijn verzen. Zoals met deze:

“Mijn prof was een bron van inspiratie,

Maar echt attent was hij nooit.

Hij was onlangs nog op een crematie,

Maar zelden was hij zó verstrooid.

Soms komt er in deze verrassende bundel ineens een doordenkertje voorbij:

“Verrassing van formaat,

Al kon het nog veel slechter:

Het ei werd advocaat.

De banaan rechter.”

Kortom, een fijne verrassende bundel met verzen over alledaagse gebeurtenissen.

De auteur

Dimitri Carpentier (1983) is advocaat en schepen in Hooglede-Gits. Het feit dat de coronacrisis een groot deel van ons leven platlegde, greep Carpentier aan om te schrijven over alledaagse dingen in het leven. Carpentier volgde zijn middelbare studies aan het Klein Seminarie te Roeselare en behaalde hij aan de KULAK te Kortrijk zijn kandidatuur in de rechten. In 2006 studeerde hij aan de KULeuven met onderscheiding af als master in de rechten.

Uitvoering

Uitgeverij Storyland

ISBN: 9781916268555

Paperback, 110 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Blijvers