Blind vertrouwen


Blind vertrouwen is een bundel met dertig spannende verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs die, deels op uitnodiging, deels op eigen initiatief aan de totstandkoming van deze bundel hebben meegewerkt. De verhalen zijn divers, het gezamenlijke thema is echter een blind vertrouwen dat tentoongespreid en geschaad wordt.

De bundel verrast en boeit en is, ook voor hen die doorgaans niet snel een verhalenbundel ter hand nemen, een ware aanrader. Stuk voor stuk weten de auteurs iets moois te doen met de beperkte ruimte die hen wordt geboden en stuk voor stuk hebben zij kans gezien hun verhaal een kop, staart en romp te geven. Dat is geen sinecure, zeker niet voor hen die het gewoon zijn een heel boek tot hun beschikking te hebben. Een zeer geslaagde bundel waarin de auteurs zich van hun beste kant laten zien.

Natuurlijk zal een ieder zijn eigen voorkeur hebben qua verhaal en/of auteur. Ik had er diverse. Onderstaande quote is uit de bijdrage van Melissa Skaye:

“Een snoeiharde gil laat me weten dat ik te laat ben. Ik duik de huiskamer van de dode man in, zal op mijn hurken en overzie om het hoekje de hal. Adriaan is overduidelijk uit de lift gekropen en staart met open mond naar het lichaam, waar het meisje Magdalena huilend op haar knieën aan opa’s schouder schudt. Hoe de fuck kom ik ongezien weg?”

Het voordeel van een bundel is dat je het gemakkelijker weglegt dan een roman waar je net helemaal inzat op het moment dat een plicht roept en zeker met een bundel als Blind vertrouwen is het een waar genoegen om telkens een verhaal te kunnen (uit)lezen.

Uit Memento mori van Era Richmen:

“Zachtjes schoof hij de pui open. De kronkelende rug, de goedgevormde billen en de lange benen met de prachtige kuiten. Haar hele lichaam leek hem te roepen. Hij sloop naar haar toe, trok de stoffen zak over haar hoofd en drukte zijn rechterhand op haar mond.”

Complimenten overigens niet alleen voor de deelnemende auteurs, maar ook voor de initiator van het geheel, uitgeverij LetterRijn. Het moet geen gemakkelijke opgave zijn geweest om de verhalen bijeen te vergaren, maar een ding is zeker: geslaagd is het!

De auteurs

Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Hedwig Meesters, Inés Beuker, Ellen Kusters, Marieke Jongejan, Gino Dekeyzer, Joos Hamer, Franziska Weissenbacher, Alain De Lannoy, Karin Bisschops, Filip Van Den Steen, Mike Jansen, Carolien Cramer, Anne van Zwieten, Jeroen van Berckum, Tessa van Dée, Marjo de Vroed, Lisa Buijnink, André Van Butsel, Rémon Saaltink, Vincent van Bruggen, Karen van Soomeren, Marcel van Stigt, Yoica Van Den Bremt en de LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste vijf op uitnodiging.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192058 , 9789493192072

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.