Cappuccino in Curacao


Cappuccino in Curaçao is het nieuwste ‘reisboek’ van auteur Anika Redhed en dit keer neemt zij haar lezers mee naar het prachtige Curaçao. Reis mee langs betoverende stranden, lees mee met Nederlanders die naar Curaçao zijn geëmigreerd en laat je verrassen door de verhalen van lokaal bekende kunstenaars en natuurbeschermers.

Redhed heeft inmiddels dubbel en dwars bewezen over een flinke dosis schrijftalent te beschikken. Dit talent koppelt zij in haar boeken aan haar liefde voor reizen en andere culturen. Redhed heeft een totaal nieuw concept van het begrip ‘reisgids’ ontwikkelt. Haar boeken zijn, zelfs voor hen die niet van plan zijn af te reizen naar de landen waar zij over schrijft, een genot om te lezen. Je waant je werkelijk in het gebied waar deze auteur je mee naar toeneemt.

“Curaçao is heel goed in schuren zonder dat het pijn doet. Hoeveel vage voortekenen er ook zijn, alles wordt weggespoeld door de zee. In gedachten zien we alleen beelden van zinderende zwembaden en betoverende baaitjes. Zelfs mijn hoofd, dat een Nederlands kampioenschap piekeren op kapotte sloffen nog zou winnen, dacht nauwelijks aan wat er mis kon gaan.”

Dit keer gaan haar lezers met haar mee op reis naar Curaçao, een eiland dat bekend staat om haar ‘vrolijke’ cultuur en vriendelijke bevolking. Redhed toont het Curaçao echter op een wijze waar de doorsnee reisgids aan voorbij gaat. Ze doet dat door middel van eigen ervaringen en anekdotes. Heerlijk!

Oké, vakanties zijn, in verband met de Corona-crisis aan banden gelegd. Geen nood. Pak gewoon de boeken van Anika Redhed op en je waant je –in dit geval- op prachtige strandjes, in mysterieuze grotten en fraaie musea. Je ontmoet de lokale bevolking en eet…. Hmmm… Ga je mee?

De auteur

Voorwaar een reislustig type deze Anika Redhed! Zij reisde  van Tarija tot Tomohon en werkte in China, Duitsland en de VS. Lezen en schrijven hebben haar geïntrigeerd zolang ze zich kan herinneren en een bibliotheek vindt Redhed een van de mooiste plekjes op aarde. Bovendien is zij bovenmatig geïnteresseerd in de mens (zij volgde een studie psychologie) en andere culturen. Wanneer zij niet schrijft of op reis is, is Redhed manager, psycholoog en coach.

Uitvoering

Uitgeverij Perky Paper Publishers

ISBN: 9789082984750

Paperback, 168 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.