Carrière geheimen


Auteur Julia Hart begeeft zich al ruim 25 jaar in het Nederlandse bedrijfsleven. Met al die ervaring op zak, situaties van vallen en opstaan en de –inmiddels achterhaalde- overtuiging dat er voor introverte mensen geen plek zou zijn voor de introverten onder ons, heeft ze haar boek ‘Carriere geheimen’ geschreven.

“De stress van het werken in die cultuur nam in de jaren daarna steeds verder toe. Er werd politiek bedreven, collega’s werden tegen elkaar uitgespeeld –elke dag werd een oefening in overleven. En elke vakantie, elk weekend en elke avond was vervuld van spanning en angst voor wat me te wachten stond wanneer ik weer op kantoor kwam.”

Het huidige bedrijfsleven is een omgeving vol stress en torenhoge verwachtingen, alwaar je binnen de kortste keer door overdonderd wordt wanneer je je niet goed ‘wapent’. Het boek ‘Carriere geheimen’ helpt je je te wapenen tegen allerlei situaties waar je in terecht kunt komen. Het helpt je valkuilen te vermijden en biedt je tal van adviezen die regelrecht voortkomen uit Harts’ eigen ervaringen. Hart hanteert een heldere schrijfstijl en lardeert elke beschreven situatie met een voorbeeld én oefeningen hoe hiermee om te gaan.

Ooit was het Harts’ overtuiging dat ze zich moest aanpassen; zich het gedrag van haar kantoorgenoten eigen moest maken en zich vooral moest profileren. Door schade en schande werd zij wijzer. Dit was dus niet de manier, zo bleek. Het bracht haar slechts een enorm gevoel van onzekerheid. Harts’ boodschap: wees authentiek. Zorg dat je jezelf kent en je bewust bent van jouw unieke eigenschappen en hoe je die, binnen jouw werkomgeving, het beste kunt inzetten. Weet ook wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen presteren.

“Gedurende mijn 25 jaar bij verschillende corporate organisaties heb ik diverse leidinggevenden gehad: de micromanager, de ‘ik weet alles beter dus probeer nou maar niet om dingen anders te doen’-manager, de manager die leidt door je angst aan te jagen, de manager die de teamleden meedogenloos tegen elkaar uitspeelt, de manager die te veel hooi op zijn vork neemt en niet precies weet wat hij doet, en gelukkig had ik een aantal keer de beste manager: één die je helpt je eigen capaciteiten te onderzoeken en te ontwikkelen, die indien relevant toegeeft dat hij niet bekend is met jouw expertisegebied en je de ruimte geeft om dingen uit te proberen, en die waarde hecht aan jou en jouw werk en daarin oprecht geinteresseerd is.”

Zeker voor hen die het bedrijfsleven voor het eerst betreden kan die nieuwe cultuur enerzijds uiterst fascinerend, maar aan de andere kant ook bijzonder stressvol zijn. Je komt in een geheel andere wereld terecht dan waar je uit kwam; de collegebanken wellicht. Voor hén en alle anderen die (van tijd tot tijd) moeite hebben zich staande te houden in het stressvolle bedrijfsleven, is ‘Carriere geheimen’ en ware aanrader.

Uw recensent in dezen is eveneens al heel wat jaren actief in de jungle die bedrijfsleven heet en ondanks al deze ‘jungle-kilometers’ wist Hart ook mij nog te verrassen met een aantal fijne en zeker toepasbare tips! Bovendien wist de auteur met regelmaat een glimlach op mijn gezicht te toveren door de herkenbare situaties die zij schetst.

Kortom, zorg dat jouw ervaring binnen het bedrijfsleven een positieve wordt en wapen je met alle kennis en adviezen die ‘Carriere geheimen’ je te bieden heeft.

Over de auteur

Met meer dan 25 jaar werkervaring binnen internationale corporaties en in haar eigen praktijk als ‘professional executive coach’, weet Julia Hart wat ervoor nodig is om succesvol te zijn op het werk. Ze is auteur van Carrière Geheimen – Handboek voor succes op de werkvloer.

Uitvoering

Futuro Uitgevers

EAN: 9789492939159

Paperback, 114 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.