Carrousel


Carrousel is het vijfde deel in de C-serie van auteur Esther van der Ham. De boeken uit deze reeks zijn uitstekend los van elkaar te lezen. De trouwe lezers komen er echter wel diverse oude bekenden in tegen.

Deze vijfde telg in de reeks verhaalt over Sven, zijn ex-vrouw Mel en hun 15-jarige tweeling Boy en Lidy. Sven heeft een drukke baan en moet voor zijn werk dikwijls naar het buitenland en Mel is talentvol fotografe. Hun drukke werkschema’s laten zich niet goed combineren met de zorg voor Boy en Lidy. De nieuwe vriendin van Sven en Mel zijn geen goede combinatie en Mel haalt de kinderen bij hem weg. Wanneer Boy en Lidy de strijd tussen hun ouders zat zijn en een van hen een wanhoopspoging onderneemt, zijn Mel en Sven tot elkaar veroordeeld om de situatie ten goede te keren. Gaat hen dat lukken?

“Svens knieën knikken als hij naar buiten loopt. Hij zoekt steun bij de muur om niet om te vallen. Dan haalt hij diep adem om te voorkomen dat anderen zien dat zojuist zijn wereld is ingestort.”

Van der Ham ziet opnieuw kans om over een –helaas- veelvoorkomende situatie, een gruwelijk spannend verhaal te schrijven. De auteur maakt gebruik van wisselend perspectief, hetgeen veel inzicht geeft in de gevoelens en emoties van de betrokkenen.

“Mels’ adem stokt in haar keel. Lees voor, beveelt ze, haar stem rauw van de zenuwen. Ze grijpt de reling steviger vast. De witte koppen op de golven en de harde wind interesseren haar niets.”

Van der Ham weet haar personages zo te karakteriseren dat menig lezer zich met een van hen kan identificeren. Onderhuids zou je er bovendien de boodschap in kunnen ontdekken het in godsnaam niet zover te laten komen. De constructie van het verhaal is prima en de schrijfstijl van Van der Ham is bovengemiddeld goed. Kortom, Carrousel is een absolute aanrader.

Over de auteur

Van der Ham is auteur en uitgever. Haar uitgeverij concentreert zich op boeken die dikwijls  beladen thema’s bevatten. Van der Ham is auteur van de C-serie Controle, Contact, Confrontatie en Censuur. Carrousel is het vijfde boek in deze reeks psychologische romans.

Uitvoering

Uitgeverij Droomvallei Uitgeverij

ISBN: 9789492844880

Hardcover, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.