De eentietige bandiet


‘De Eentietige Bandiet’ is het autobiografische verhaal van Josje de Klerk. Het is een intieme kijk in haar leven, haar ziekte, haar gezin en haar behandeling tegen borstkanker.

Josje gaat de keiharde feiten niet uit de weg en heeft haar hart op haar tong. Toch laat zij er geen twijfel over bestaan dat haar visie puur de hare is en zij daarmee geen enkel waardeoordeel velt over diegenen die anders in het leven staan en anders met hun ziekte omgaan dan zij.

“Bij de lezer zou de indruk kunnen ontstaan dat ik een waardeoordeel heb over mensen die na de diagnose kanker op de bank gaan liggen en zichzelf er niet meer af krijgen. Dat is allerminst het geval. Ieder doet het op zijn of haar wijze, in dit boek heb ik mijn manier beschreven.”

Overdonderend eerlijk en open is Josje over alle vragen en twijfels die zij ondervond op het gebied van mentale narigheid, maar ook waar het haar relatie, seksualiteit en twijfels betreft. Niet alleen haar openheid spreken zo aan, haar schrijfstijl is sprankelend (zelfs daar waar het verhaal dat niet is), verfrissend en doorspekt met humor en zelfspot. Volkomen origineel en echt.

“De verpleegkundige komt binnen met een korset van rekverband, dat net lang genoeg is om mijn borsten te bedekken, met aan de voorkant klittenband: de spika. Het geval moet aan. Door de zwelling is alles stijf, ik loei van de pijn. Naar achteren moeten mijn armen, omlaag moet mijn hoofd. Met de grootst mogelijke moeite lukt het om het harnas om mijn lijf te gorden. Groot pak ijs ertussen, lekker klemzetten, flinke druk erop, klaar.”

Kortom, ‘De Eentietige Bandiet’ is een uniek autobiografisch verhaal over angst, liefde, geloof in jezelf, kwetsbaarheid en overgave. Ontroerend en humoristisch tegelijkertijd. Een boek waar heel veel mensen zich (deels) mee zullen identificeren en bij vele andere meer begrip zal bewerkstelligen.

Over de auteur

Josje de Klerk woont met haar man Chris en hun dochter Soleil in Bergen. Zij schrijft zij voor diverse gedrukte en online media. Meer weten over Josje de Klerk en haar activiteiten? www.josjedeklerk.nl.

Uitvoering

Verkrijgbaar via: info@josjedeklerk.nl

ISBN 9789081942607

Paperback, 280 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.