De Jager variant – deel I – Het Narrenmat 2


De hoofdrol in De Jager Variant – Het Narrenmat is weggelegd voor Erik de Jager, AIVD-agent, gespecialiseerd in communicatie en ICT. Erik is undercover bij de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Business Relations Incorporated, om te achterhalen hoe het kan dat de ultra-geheime innovaties van Nederlandse topbedrijven telkens worden gestolen en vroegtijdig onder een andere naam op de markt komen.

Tijdens zijn undercoverwerkzaamheden ontdekt Erik dat hij door zijn eigen directeur is uitgeleverd aan de Amerikaanse maffia. Hij legt per direct zijn opdracht neer en duikt onder. Dit heeft echter als gevolg dat hij ervan wordt verdacht een verrader te zijn. De boodschap die hij krijgt om terug te keren om zijn opdracht af te maken, is overduidelijk en gruwelijk. Erik zet echter vastberaden zijn kruistocht voort, ondanks het feit dat hij wordt achternagezeten door binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten. Brengt Erik het er levend vanaf en slaagt hij in zijn missie? Je leest het in De Jager Variant – Het Narrenmat.

“De explosie was zo krachtig dat tot in de wijde omtrek ruiten sneuvelden. Omwonenden kwamen hevig geschrokken naar buiten gesneld, keken vol afgrijzen naar de verschrikkelijke ramp die zich voor hun ogen voltrok. Al snel klonken de sirenes van politie, brandweer en ambulances.”

De Jager Variant – Het Narren Mat is een ijzingwekkend spannende thriller die je direct in zijn greep heeft en je meeneemt in een wereld waar niets is wat het lijkt. Een boek dat al je zintuigen op scherp zet en dat is maar goed ook, want je hebt ze allemaal nodig; die zintuigen. Want wie zitten er achter Erik de Jager aan? Diverse theorieën passeren de revue en telkens zit je er als lezer gedeeltelijk of zelfs volslagen naast. Dat is wellicht de grootste kracht van deze auteur. Zonder ongeloofwaardig te worden weet Hartman door zijn gehele boek te verrassen met onverwachte wendingen.

“Tegelijkertijd waren onder zijn persoonlijke supervisie alle leden van het Koninklijk Huis over het land verspreid op geheime locaties ondergebracht, en had het kabinet zijn intrek genomen in zwaar beveiligde speciale bunkers.”

Het vertellend vermogen van deze auteur is van hoogstaand niveau en zijn schrijfstijl is direct en gedetailleerd, hetgeen uitstekend past bij het verhaal. Zijn personages weet Hartman zeer goed te karakteriseren, waarbij uiteraard vooral Erik de Jager op bijzondere wijze uit de verf komt. Dit hoofdpersonage wint de sympathie van de lezer en je leeft met hem mee in al zijn daden en emoties die Hartman overigens, zonder enige overdrijving, zeer geloofwaardig in woorden weet te vatten.

“Alles draaide. Met grote moeite hield hij zich staande, vroeg zich toen af waar hij mee bezig was. Het zou hem nooit lukken om zijn spullen mee te nemen.”

Kortom, De Jager Variant – Het Narrenmat is een uitstekende thriller van internationaal niveau. Een waar schaakspel aan zetten, kundig uitgewerkt door deze Ron Hartman. Goed te weten dat De Jager Variant – Het Narren Mat een vervolg kent dat vrijwel gelijktijdig met dit eerste deel verschijnt.

Over de auteur

Hartman, geboren (1954) woont met zijn zoon in Almere. In 2008 schreef Hartman –onder het pseudoniem Ronald van Haarlem- Koerier tegen wil en dank.

Uitvoering

Uitgever RH Publishing (www.rh-publishing.nl)

Paperback ISBN: ISBN 978-90-812750-3-3

E-book ISBN 978-90-812750-4-0 (vooralsnog exclusief via RH Publishing)


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “De Jager variant – deel I – Het Narrenmat