De Klos


De Klos is het derde deel in de reeks: Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten van Jeroen van Berckum.

De zonderlinge meneer Musi Mago heeft een muziekwinkel en zijn instrumenten bezitten stuk voor stuk bijzondere eigenschappen.

In dit deel staan de tweelingbroers Derk en Lucas centraal. Wanneer de jongens een keyboard en bijbehorende ‘strekenlijst’ van de zonderlinge meneer Musi Mago krijgen, gebeurt er plotseling van alles. Wanneer ze namelijk op het keyboard spelen en ze houden dat op iemand gericht, is die persoon vervolgens ‘de klos’ en gebeuren er de meest vreemde dingen. Wanneer Katharina Fransiscus erachter komt dat het keyboard bijzondere eigenschappen bezit, wil zij het hen afnemen. Gaat het haar lukken? Je leest het in De Klos!

Met de eerdere twee delen van deze reeks heeft Van Berckum de lat behoorlijk hoog gelegd, maar het mag gezegd, met De Klos slaagt hij er glansrijk in de hoge verwachtingen in te lossen. De Klos is opnieuw een geweldig leuk én spannend kinderboek. De verhaallijn is vlot en aansprekend evenals de personages die Van Berckum in dit deel opvoert.

“Ik voelde me net een soldaat: we hadden onze vijand in het vizier en maakten ons gereed om onze volgende missie uit te voeren. Ik haalde het keyboard uit mijn rugzak. Ondertussen pakte Derk de handleiding en begon er in te bladeren. Zijn ogen glinsterden, alsof hij iets mocht uitzoeken van de menukaart met alleen maar lekkere dingen. Gniffelend gleed zijn vinger langs de streken, totdat hij ineens bleef staan. Dat is hem! Nummer zesentwintig: – Haargroei- Het haar van ‘de klos’ zal groeien zoals u nog nooit iets hebt zien groeien.”

De boeken uit deze originele reeks, zijn goed afzonderlijk te lezen aangezien het telkens op zichzelf staande avonturen zijn met als gemene deler meneer Musi Mago en zijn geweldige muziekwinkel. De schrijfstijl van de auteur past ook dit keer weer uitstekend bij het verhaal en bij zijn doelgroep en ook nu staat Wilma van den Bosch overigens weer garant voor de prachtige illustraties die het geheel werkelijk áf maken.

Kortom, ik vermoed dat meneer Musi Mago’s zich mag verheugen in een groeiend aantal jonge fans.

De auteur

Jeroen van Berckum is auteur van verschillende kinderboeken. De fraaie illustraties zijn gemaakt door Wilma van den Bosch en passen uitstekend bij het verhaal.

Uitvoering

Uitgeverij PeAr Productions

ISBN: 9789078718406

Paperback, 80 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.