De Magische Metronoom


De Magische Metronoom  is het eerste deel uit de serie Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten. Inmiddels zijn er al meerdere delen verschenen in deze originele reeks.  

In dit deel staat Sofie centraal. Sofie moet een spreekbeurt houden op school en het is belangrijk dat ze een goed cijfer haalt. Ze heeft haar schoolwerk de laatste tijd namelijk een beetje verwaarloosd omdat haar ouders uit elkaar zijn gegaan.

“Na schooltijd fietste ik naar de bibliotheek. Ik ging me niks van die onzin aantrekken. Als Daphne mijn spreekbeurt had gehoord zou ze wel anders piepen.”

Sofie kiest een bijzonder onderwerp voor haar spreekbeurt, namelijk….Mozart. Heel veel kinderen zullen geen idee hebben wie dat is. Ook de klasgenootjes van Sofie weten het niet, maar ja, Sofie is niet als andere kinderen en juist doordat Sofie anders is, kan het zomaar gebeuren dat haar iets bijzonders overkomt. Want … Wolfgang Amadeus Mozart, ja de echte! komt haar muzikaal assisteren tijdens haar spreekbeurt en dat allemaal dankzij een Magische Metronoom.

Dat kwam zó: wanneer Sofie een metronoom nodig heeft om beter in de maat te leren spelen, komt ze met haar vader in de winkel van de zonderlinge meneer Musi Mago terecht. Een bijzondere man, die slaapliedjes speelt voor de instrumenten in zijn winkel, zodat ze na sluitingstijd beter kunnen slapen! Hij helpt Sofie echter wel aan een metronoom die jaartallen aangeeft in plaats van maataanduidingen. Nieuwsgierig zet Sofie de wijzer op 1765 en dan….

“Er gebeurde niets. Ik kreeg het ineens heel benauwd. Straks zat ik voor altijd in de zeventiende eeuw. Maar toen vervormde het geluid. Glinsteringen schoten in het rond.”

De Magische Metronoom is het eerste deel van een verrukkelijke reeks rondom de vreemde meneer Musi Mago en zijn winkel. Het is een kinderboek en voor de leeftijd van 8-11 jaar, maar ook uw recensent in dezen heeft van dit boek genoten!

Van Berckum hanteert een schrijfstijl waarvan zelfs een volwassene begrijpt dat die naadloos aansluit bij de doelgroep die hij met zijn boek voor ogen heeft en waarbij hij een goede afwisseling creëert tussen langere en kortere zinnen.

Hij weet humor en spanning op vlotte en speelse wijze met elkaar te verweven en tegelijkertijd de kids binnen zijn doelgroep nog heel wat bij te brengen ook! De geweldige illustraties van Wilma van den Bosch maken het geheel compleet. De haast ‘vintage’ achtige tekeningen passen uitstekend bij het verhaal.

Over de auteur en illustrator

Jeroen van Berckum is auteur van verschillende kinderboeken. De fraaie illustraties zijn gemaakt door Wilma van den Bosch en passen uitstekend bij het verhaal.

Uitvoering

Uitgeverij PeAr Productions

ISBN: 9789078718291

Paperback, 64 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.