De man zonder vaardigheden


Het hoofdpersonage in ‘De man zonder vaardigheden; de ik-figuur is een ambitieuze personal jobcoach die zijn eenmanszaak ten onder ziet gaan tijdens de financiële crisis van 2009. Hij zoekt geestelijke steun bij een online psycholoog, maar heeft niet door dat dit een bedrieger is die een spel met hem speelt. Ondanks de leugens waarop hun contact is gebaseerd, wordt de emailcorrespondentie tussen de man en de “psycholoog” steeds intenser en openhartiger. Kunnen manipulatie en bedrog ook tot iets moois leiden?

“Ik weet niet of ik wel gedachten heb. Om gedachten te hebben, moet je een leven hebben en op dit moment heb ik geen leven, geen werk, geen doel, geen vooruitzichten. Ik wil een leven! Ik wil mijn oude leven terug!”

Met ‘De man zonder vaardigheden levert Michiel Richards een bijzondere en originele psychologische roman af. Bijzonder omdat het hoofdpersonage niet perse een sympathiek figuur is, maar je als lezer uiteindelijk toch met hem mee gaat leven in zijn zoektocht in de brij van twijfel, waarheden en gebrek aan zelfvertrouwen. Origineel door de schrijfstijl van Richards. Een fijne, directe schrijfstijl, zo nu en dan lekker puntige dialogen en subtiele doch uitstekende karakteriseringen. De auteur bewijst bovendien een goed inzicht in de psychen van de mens te hebben. Boeiend!

“Ik besloot dat het tijd werd om mijn innerlijke Greet op te roepen. Alleen Greet kon mij tot een andere persoon maken. Iemand die niet gekweld werd door verdwenen mannen. Iemand die moederlijk en dwingend was, Lilly Dillon in het lichaam van een psycholoog.”

Een roman ook met een boeiend en actueel thema; de digitale snelweg waarin hackers ongebreideld hun gang kunnen gaan. Richards neemt in dit alles zijn lezers mee richting een interessant en uitgekiend plot.

Kortom, ‘De man zonder vaardigheden’ is zeker het lezen waard.

De auteur

Michiel Richards (San Francisco, 1971) schrijft scenario’s, korte verhalen en romans. De Engelstalige tijdreisfilm Time Will Tell (2018), waarvoor hij het scenario schreef, is op internationale VOD-platforms te zien. Bij Godijn Publishing verscheen in 2020 zijn science fictionroman ‘Tijdprotocol 4.16’. Richards streeft ernaar om boeken en verhalen in zoveel mogelijk verschillende genres te schrijven.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789493233799 , 9789493233782

Paperback, 261 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer, copywriter en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.