De ongewenste gast


Alexander is tevreden met het leven dat hij leidt samen met zijn vrouw Marte en hun twee kinderen Raven en Mees. Als anesthesist heeft hij een succesvolle carrière uitgebouwd en hij staat op het punt een begeerde promotie in de wacht te slepen. Naast zijn gezin heeft hij een kleine, doch dierbare vriendenkring. Alexander draagt echter een vreselijk geheim met zich mee en daarvan is niemand op de hoogte. Tot Brent plotseling ten tonele verschijnt. Op geraffineerde wijze dringt hij binnen in de entourage van Alexander en al snel blijkt dat dat niet zonder reden is. Onverwerkte jeugdtrauma’s komen boven drijven en oude wonden worden opengereten.

“Alexander inhaleert diep door zijn neus. De stemmen tuimelen in zijn hoofd. Het wordt hem even te veel. Zwijg allemaal, zou hij willen roepen. En laat me met rust. In plaats daarvan loopt hij naar de deur, voorbij Marte. Haar lippen zijn in een smalle streep getrokken.”

Elias heeft met ‘De ongewenste gast’ opnieuw een psychologische triller van hoog niveau afgeleverd. Waren haar debuut in het volwassen genre ‘Het tuinfeest’ en het daarop volgende ‘Bloedbanden’ al verrassend goed, met dit nieuwe boek overtreft zij zichzelf en dat is goed nieuws voor de lezers. Het is, na een debuut, altijd afwachten of een auteur dat niveau kan evenaren met nummer twee. Dat bleek zo te zijn en ook nu, met ‘De ongewenste gast’, gaat zij opnieuw over haar eigen grenzen van kunnen heen.

“Alexander klemt zijn kaken op elkaar. Natuurlijk gaat Brent niet zomaar eventjes vertellen dat hij Andreij Melnyk heeft vermoord. Maar hij moet het geweest zijn. Het is quasi onmogelijk dat hij op zo een korte tijd nog iemand anders heeft gevonden.”

Al vrij direct sleurt Elias haar lezers het verhaal in en speelt schijnbaar moeiteloos met spanning en onthullingen. Haar personages zijn uitstekend gekarakteriseerd en haar schrijfstijl en dialogen zijn pakkend, vlot en intrigerend.

Kortom, het is voor de liefhebbers van dit genre te hopen dat deze auteur nog lang blijft schrijven!

Over de auteur

Bettie Elias debuteerde met ‘Het tuinfeest’ waarmee ze meteen de Schaduwprijs 2020 in de wacht sleepte. Bettie Elias werkte vijfentwintig jaar in de communicatiebranche, maar schrijven is altijd haar passie geweest. Als gevierd en meermaals bekroond jeugdauteur van meer dan dertig boeken, waarvan er verschillende vertaald werden, ging ze geen enkel taboe uit de weg.

Uitvoering

Uitgeverij Houtekiet

ISBN: 9789089249395, 9789089249401

Paperback, 335 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.