De Veluwse verdwijning 2


De hoofdrol in De Veluwse verdwijning is weggelegd voor Teus Vliessen. Teus heeft een leuke maar drukke baan bij een automatiseringsbedrijf en sinds kort een relatie met Babs; een collega. Wanneer Teus, ter ontspanning, in zijn eentje een wandelvakantie houdt en bij terugkeer –via een rouwadvertentie- ontdekt dat zijn oom én zijn geliefde tante zijn overleden, is zijn ongeloof groot. Hij wil weten wat er gebeurd is en waar zijn oom en tante begraven zijn. Het enige dat op hun overlijden wijst is de vage advertentie.

“Teus zoekt om zich heen naar aanwijzingen die hem meer informatie kunnen geven over wat zich hier de afgelopen weken heeft afgespeeld. In ieder geval ligt er geen envelop met zijn naam erop, iets wat een klein vezeltje in zijn lijf nog hoopte.”

Het is vooral bizar omdat Teus de enige nabestaande is en niemand hem heeft ingelicht. Teus gaat, samen met zijn vriendin Babs, op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante en komt daarbij in een ware nachtmerrie van gebeurtenissen terecht. Zeker wanneer hij op enig moment zélf als verdachte wordt aangemerkt door de politie. Weet Teus de waarheid boven tafel te krijgen? Je leest het in De Veluwse verdwijning.

Mulder heeft reeds bewezen over schrijftalent te beschikken, maar met De Veluwse verdwijning is daar in het geheel geen discussie meer over mogelijk. Mulder is een puur schrijftalent. De auteur weet in haar soepele schrijfstijl een zeer origineel thema te verpakken. Haar inspiratie voor De Veluwse verdwijning haalde ze uit een … rouwadvertentie.

“Teus schuift de brief van zich af en verbergt zijn gezicht in zijn handen. De woorden zijn zo onwerkelijk en zo onverwacht, dat zelfs zijn tranen verstard zijn. Al sinds zijn terugkomst leek er een slijptol door zijn leven te gaan, die steeds meer schade aanrichtte. Maar dit is daar niet mee te vergelijken. Vandaag is zijn ziel geraakt.”

Naast haar fijne schrijfstijl weet Mulder ook haar personages uitstekend te karakteriseren evenals de emoties die er tijdens de vele gebeurtenissen naar boven komen, waarbij Teus vanzelfsprekend het beste uit de verf komt. Haar dialogen zijn zeer geloofwaardig en de sfeerbeelden die Mulder oproept zijn van hoog niveau.

Kortom, een beklemmende thriller met een origineel thema!

Over de auteur

Mulder is auteur en webredacteur. In 2016 startte zij haar eigen bedrijf, Bertina Mulder Tekst & Redactie. Daarnaast is zij praktijkmanager in een huisartsenpraktijk. Eind 2016 kwam haar debuutroman Wisselwerking uit, in 2018 gevolgd door De rode magneet.

Uitvoering

Uitgeverij Paris Books

ISBN: 97894992883

Paperback, 252 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “De Veluwse verdwijning