De verborgen vrouw


‘De verborgen vrouw’ is alweer de twaalfde psychologische thriller van Belinda Aebi en kent een even mysterieuze als gruwelijke basis: de vondst van twee skeletten die –hand in hand- onder de vloer van een oude jutefabriek worden aangetroffen tijdens de sloop van het pand. Forensisch onderzoek wijst uit dat ze daar al zo’n vijftig jaar liggen. Hoofdrechercheur Stef Michiels, inspecteur Raf De Roover en de specialisten van het forensisch lab staan voor de lastige taak de lijken te identificeren en de gebeurtenissen te ontrafelen. Al snel blijkt het om een dubbele moord te gaan en wordt duidelijk dat het gaat om een jong meisje van zo’n zestien jaar en een man van halverwege de dertig.

“Door wat voor een hel ze moesten zijn gegaan door niet te weten wat er met hun geliefden was gebeurd. Stef hoopte dat ze, na al die jaren, eindelijk rust konden vinden en rouwen.”

Het verhaal vervolgt in twee tijdslijnen en zit uitstekend in elkaar. De twee slachtoffers krijgen steeds verder een ‘gezicht’. Ook het onderzoek van Michiels en De Roover krijgt op boeiende en gedetailleerde wijze aandacht.

De schrijfstijl van Aebi is onveranderd van hoog niveau, maar toch lijkt de auteur zichzelf nog weer te overtreffen, want wat zit ‘De verborgen vrouw’ qua constructie knap in elkaar. De twee verhaallijnen, heden versus verleden in fraaie –soms muzikale- flasbacks, het moordonderzoek, een prachtige –subtiel oplopende- spanningsboog, de psychologische context. Aebi smeedt het allemaal moeiteloos aaneen.

“Misschien had hij haar uitgenodigd op een avond tijdens de week, als er niemand was? Misschien hadden ze samen stevig gedronken en misschien een joint gerookt? Misschien wou hij in geen geval haar lijk in de buurt van de discotheek verbergen en vond hij het verstandiger haar op haar werkplek te begraven?”

Naast dit alles weet Aebi haar personages weer uiterst knap te karakteriseren. Daarbij komt vooral Stef Michiels bijzonder goed uit de verf, maar ook Raf de Roover en wetsdokter Emmy Verdonck leert de lezer goed kennen.

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat Aebi ook voor dit boek ongetwijfeld weer zorgvuldig research heeft gepleegd. Dat mag bijvoorbeeld blijken uit de zorgvuldige en boeiende wijze waarop ze het forensisch onderzoek in woorden vat. 

Kortom, ‘De verborgen vrouw’ is een uitstekende psychologische thriller met een charmant Vlaams sausje overgoten, die de liefhebber van dit genre gegarandeerd zal kunnen bekoren.

Over de auteur

Belinda Aebi (1959) werkte 26 jaar als manager van de juwelenafdeling bij de firma Rodania, het horlogebedrijf dat door haar Zwitserse vader in België werd opgericht en uitgebouwd. In het boek Swiss Made (maart 2008) tekende ze zijn levensverhaal op. Tijdens het werken aan deze biografie ontdekte ze haar “goesting” om te schrijven.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789464208375 , 9789464208382

Paperback, 380 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.