De verloren woorden


Als de jonge weduwe Isabelle haar jeugdliefde Alex na twintig jaar weer ziet, beseft ze dat haar verliefdheid nooit voorbij ging. Ze geeft haar gevoelens echter niet prijs omdat ze weet dat een relatie met Alex geen kans van slagen heeft. Isabelle heeft een dochter, Milou, maar koestert de wens om nogmaals moeder te worden. Als Isabelle het dagboek van haar moeder in handen krijgt, ontdekt ze geheimen die haar leven op zijn kop zetten.

“De deur van de zolderkamer ging piepend open. Een bedompte geur hing als een sluier over de ruimte en door het kleine raam viel de felle middagzon naar binnen.”

Met De verloren woorden levert Van Beek een prachtig liefdesverhaal af. Het boek is echter meer dan dat. Spanning, mysterie, emotie, geluk en verdriet wisselen elkaar af in deze roman. Dat alles presenteert Van Beek haar lezers in een fraaie en meeslepende schrijfstijl die naadloos aansluit bij het verhaal.

“Mama, kijk hier eens. Volgens mij is dit het hartje waar oma over schreef in haar dagboek. Milou’s gezicht glunderde terwijl ze de omtrek van het hartje volgde. Ik volgde haar voorbeeld. Het voelde zo fijn om een tastbaar bewijs van de liefde tussen mijn ouders te hebben na al die verhalen uit het dagboek.”

De constructie van het verhaal zit bovendien goed in elkaar en kent diverse verhaallijnen. Van Beek wisselt soepel tussen heden en verleden, waarbij bovendien enkele stukken uit het dagboek van de moeder van Isabelle aan de orde komen. Gaandeweg onthult Van Beek kleine stukjes van het mysterieuze verleden van de moeder van het hoofdpersonage, waaruit blijkt dat zij heel ver ging voor de ware liefde en rijst de vraag of Isabelle dat eveneens aandurft.

Via diverse, intelligent ingepaste verhaalwendingen, neemt Van Beek haar lezers mee richting een verrassende finale.

Over de auteur

Machteld van Beeks liefde voor het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. Vanaf haar achtste bracht ze iedere schoolvakantie schrijvend door. Na het winnen van een schrijfwedstrijd wist ze zeker dat ze dit wilde blijven doen. Vele verhalen verder, schrijft ze nu het liefst romantische verhalen met een vleugje mysterie die zich afspelen op plekken die tot de verbeelding spreken.

Uitvoering

Uitgeverij Gopher

ISBN: 9789493172821

Paperback, 250 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.