De vrouw en de weduwe


In De vrouw en de weduwe staan Abby en Kate centraal. Wanneer John, de man van Kate, niet terugkeert van een congres in Londen en hij vervolgens onbereikbaar blijkt, tasten Kate en haar dochter Mia in het duister over wat er met hem is gebeurd. Het mysterie wordt nog groter wanneer Kate contact opneemt met het Health Centre, waar John als arts werkt, en te horen krijgt dat hij al maanden eerder ontslag heeft genomen. Kate is het spoor volledig bijster en gaat, bijgestaan door haar schoonvader Fisher, zelf op onderzoek uit. Daarbij komen zij op enig moment terecht op het vakantie-eiland Belport. De familie bezit daar een vakantiehuis.

Zij komen in contact met Abby die, samen met haar man en kinderen, op het eiland woont. Of Kate het mysterie rond de verdwijning van John kan ontrafelen, lees je in De vrouw en de weduwe.

“De hamvraag was waar John de afgelopen drie maanden was geweest. Er ging een golf misselijkheid door haar heen. Het voelde alsof haar lichaam uit balans was; sommige delen waren verdoofd, andere deden zeer. Haar borst stond strak van de spanning.”

Het verhaal wordt verteld vanuit dubbel perspectief. Beide vrouwen komen beurtelings aan het woord. Dit dubbel perspectief is door White op knappe wijze uitgewerkt en geeft een extra dimensie aan het toch al boeiende verhaal.

Kate krijgt ook te maken met agente Bobbi. Deze Bobbi is, naast politieagente, bevriend met Abby. Tergend langzaam komt er enige helderheid in de gebeurtenissen waarbij White de spanning goed weet op te bouwen. De aanwijzingen werpen overigens ook weer nieuwe vragen op en er komt pas werkelijk wat schot in de zaak wanneer Kate en Abby hun krachten bundelen.

“Maar onder dat alles was een nieuw zaadje aan het ontkiemen. Ze kreeg een vreemd en heel sterk gevoel over iets anders: opluchting. Het bewijsmateriaal –want dat was het- was weg, en daarmee elk tastbaar verband met de misdaad.”

White heeft zijn boeiende personages goed gekarakteriseerd waarbij vanzelfsprekend de twee vrouwen de beste papieren hebben. Zijn dialogen zijn natuurlijk en daardoor volstrekt geloofwaardig. Zijn schrijfstijl is gedetailleerd en beeldend en past uitstekend bij het verhaal dat de auteur te vertellen heeft.

Via diverse verrassende plotwendingen leidt White zijn lezers richting een uitstekende finale die menig lezer niet zal zien aankomen.

Over de auteur

Christian White is een Australische auteur en scenarioschrijver. Zijn debuutroman, The Nowhere Child, won de Victoriaanse Premier’s Literary Award voor een onuitgegeven manuscript. Hij co-creëerde de televisieserie Carnivores en schreef mee aan Relic, een psychologische horrorfilm die geproduceerd wordt door Carver Films (The Snowtown Murders, Partisan).

Uitvoering

Uitgeverij Bruna

ISBN: 9789400512566

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.