Doodsengelen


Met Doodsengelen van Wouter Helders, komt er een einde aan de belevenissen van Sofie Lafleur. Dit is namelijk het laatste deel van de reeks.

Doodsengelen kent een drietal verhaallijnen. Zo is daar vanzelfsprekend het verhaal van Sofie die in dit verhaal een Koerdische leider interviewt en daarbij betrokken raakt bij een aanslag. In de andere verhaallijn speelt geheim agent Sam de Wild de hoofdrol. Sam wordt geplaagd door demonen uit zijn verleden waardoor hij er tijdens zijn missie in Erbil niet in slaagt een  Koerdische politicus om het leven te brengen. De derde verhaallijn betreft politieke aspecten met betrekking tot een internationaal complot, een politieke omwenteling in Nederland en een machtsverschuiving in het Midden-Oosten.

“De moeheid die hij voelde was intens. Het doffe gevoel in zijn hoofd, dat hij de afgelopen dagen al vaker had ervaren, maakte dat hij zich slecht kon concentreren en zijn lichaam voelde alsof hij tot aan zijn middel in de sneeuw of modder vastzat.”

Opnieuw weet Helders een kunststukje af te leveren met dit afsluitende deel van de Sofie Lafleur reeks. Een uiterst spannend, goed geconstrueerd verhaal over politieke intriges, verraad en een link naar de onderwereld. Het verhaal speelt zich wisselend af in politiek Den Haag, Jeruzalem en Irak.

“Sofie had haar mobiel stijf tegen haar oor gedrukt en staarde naar de flakkerende kaarsen op het nachtkastje. Ze voelde hoe ze op haar benen wankelde, hoe een ijspegel haar hart doorboorde en kon niets dan zwijgen.”

Met zijn eerdere boeken heeft Helders onomstotelijk bewezen een schrijftalent te zijn en op uitstekende wijze de diverse verhaallijnen te beheersen om ze uiteindelijk, op intelligente wijze, bijeen te laten komen. Zijn schrijfstijl is opnieuw boeiend en beeldend en het verhaal is een filmscript waardig.

De vier delen die de Sofie Lafleur reeks inmiddels telt, zijn goed los van elkaar te lezen maar het lezen van de gehele reeks is absoluut aan te raden. Kortom, Doodsengelen is een thriller van niveau waarbij Helders zich kan meten met menig grote naam. Chapeau!

Over de auteur

Helders is officier bij de Koninklijke Landmacht, hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Als militair journalist werd hij verschillende keren uitgezonden. Zijn thrillers Machtsstrijd (2016), waarmee hij de Hebban Thriller Debuutprijs won (2016), Verraad (2017), Opgejaagd Wild (2018) en Doodsengelen (2020) zijn gedeeltelijk gebaseerd op zijn ervaringen.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192041

Paperback, 260 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.