Dossier Europa 1


Dossier Europa van Sonn Franke is feitelijk het vervolg op Dossier Doel. De boeken hoeven echter niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde te worden gelezen, alhoewel dat wel aan te raden is uiteraard.

In Dossier Europa duikt opnieuw Jean-Pierre op. Jean-Pierre is journalist bij De Vakkrant en ook in dit boek is hij weer van alles op het spoor met betrekking tot de gevolgen van de klimaatverandering. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op nepnieuws, bedrijven met een dubbele agenda en leugens van hooggeplaatste, corrupte regeringsleiders. Des te dieper Jean-Pierre graaft, des te gevaarlijker wordt de situatie; er vallen zelfs slachtoffers. Behoort Jean-Pierre tot die slachtoffers of weet hij zijn onderzoek af te ronden? Je leest het in Dossier Europa!

Dat Franken een veelzijdig en begenadigd auteur is, heeft hij inmiddels ruimschoots bewezen, maar dat hij ingenieuze en actuele onderwerpen op uiterst geloofwaardige wijze aan het papier weet toe te vertrouwen werd pas werkelijk duidelijk met Dossier Doel. Met Dossier Europa herhaalt hij dit kunststuk en overtreft hij zelfs zijn vorige pennenvrucht.

Er moet heel wat research aan vooraf zijn gegaan en alleen daarvoor verdient Franken al respect. Dossier Europa leest als een uiterst spannende thriller, maar zou zomaar bewaarheid kunnen worden.

“Jos schudde het hoofd. Hij zag nog hoe zijn dochter Tess, samen met Jean-Pierre en de vrienden die hem bijgestaan hadden bij het hele vorige avontuur rondom Doel en andere kerncentrales, samen de boot gepakt hadden voor een welverdiende vakantie. Later had hij van Tess vernomen, dat Jean-Pierre de helft van de tijd over zijn laptop gebogen zat. Hij had iets gemompeld van ‘het moet eruit’.”

Over het feit dat Franken goed kan schrijven is geen discussie mogelijk. Dat hij overzicht weet te bewaren in alle intriges, spannende actiemomenten en een verhaal weet te creëren dat uitstekend is gestructureerd, bewijst hij opnieuw. Bovendien zijn de personages prima gekarakteriseerd, waarbij de lezer vanzelfsprekend vooral Jean-Pierre goed leert kennen, maar ook de sub personages komen goed uit de verf.

Kortom, Dossier Europa is opnieuw een uiterst actueel en spannend verhaal met een complottheorie die volkomen geloofwaardig is. Aanrader!

Over de auteur

Sonn Franken (1962) komt uit een groot gezin uit Bergen op Zoom. Onder invloed van zijn vader, ontwikkelt Franken een natuurlijke nieuwsgierigheid. Op het Gymnasium komt hij in aanraking met proza en poëzie en zijn liefde voor het geschreven woord is geboren. Franken heeft inmiddels een zestal boeken op zijn naam staan.

Uitvoering

Uitgeverij Boekenindustrie

ISBN: 9789492046543

Paperback, 280 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Dossier Europa