Drie gitaren, twee zwaarden en een held


‘Drie gitaren, twee zwaarden en een held’ vertelt het verhaal van Jari die ervan droomt rockgitarist te worden. Wanneer hij op zekere dag, na zijn gitaarles, thuis ‘Pirates of the Caribbean’ speelt, hoort Jari plotseling een meisje om hulp roepen. Het lijkt alsof de hulpkreet uit zijn gitaar komt…. Deze hulpkreet is het begin van een reeks spannende gebeurtenissen.

“Jari kan goed zwemmen, maar hij vreest dat zo’n sterke draak sneller is. Hij blijft staan en draait zich om naar de draak. Die staat in het water, halverwege het strand en de zandbank waar Jari op staat.”

Auteur Daisy Bierenbroodspot levert met ‘Drie gitaren, twee zwaarden en een held’ een bijzonder leuk en spannend kinderboek af. Haar schrijfstijl is vlot, beeldend en uitstekend aangepast op haar doelgroep; jongens en meisje vanaf circa 9 jaar.

De jonge hoofdpersonen komen goed uit de verf en zullen de jeugdige lezer zeker aanspreken. Vooral Jari zal een voorbeeld zijn voor veel kinderen.

“Kalijn en de jongens staan op. Ze danken de bewoners en lopen haastig naar hun eigen huis terug. Eerst vist Jari zijn gitaar op uit de puinhopen van de vleugel. De val van het dak heeft hem niet erger beschadigd dan hij al was. Hij houdt hem liefkozend in zijn armen.”

Via zijn gitaarspel komt Jari terecht in een bizar avontuur waarin hij Yoeki en Kalijn ontmoet. De twee zijn op de vlucht voor een draak. Jari komt op de meest onvoorstelbare plekken terecht zolang hij op zijn gitaar speelt. De boodschap die in dit boek is verscholen is dat je alles kunt bereiken wat je wilt, zolang je het vanuit je hart doet. Deze boodschap heeft Bierenbroodspot fraai en subtiel in het verhaal verweven.

De auteur

Naast haar auteurschap is Daisy Bierenbroodspot freelance journalist bij het West-Fries Weekblad. Bierenbroodspot is ook de auteur van ‘De gouden daken van Deion’.

Uitvoering

Uitgever Buitenzorg

ISBN 9789491670169

Paperback, 110 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.