Dubbel bedrog


In Dubbel bedrog staat Myrthe centraal. Nadat haar man Olivier plotseling overlijdt, staat Myrthe er alleen voor. Haar verdriet, vertwijfeling, haar huisartsenpraktijk en bovenal de opvoeding van hun zoontje Sven, het komt allemaal op haar schouders terecht. Bovendien zijn er tal van zaken te regelen rondom het overlijden van Olivier. Wanneer Myrthe tussen Oliviers spullen een dubieuze boodschap van een vrouw aantreft, komt ze tot de schokkende ontdekking dat haar man kennelijk een affaire had.

“Het toestel brandde in mijn hand. In een opwelling had ik het ding uit de studeerkamer gehaald. Oliviers IPhone zat altijd zowat aan hem vastgeplakt dus als er ergens iets te vinden zou zijn, dan was het in zijn telefoon.”

Het contact dat Myrthe vervolgens heeft met zijn minnares brengt nog meer aan het licht. Olivier was, als advocaat, verwikkeld in een lastige zaak. Hetgeen zij ontdekt doet vermoeden dat Olivier geen natuurlijke dood is gestorven. Omdat haar verdenkingen op weerstand stuiten bij de politie, gaat Myrthe zelf op onderzoek en dat terwijl zij haar praktijk en de zorg om Sven al nauwelijks aankan. Langzaam maar zeker verliest ze de grip op het leven. 

Juist op het moment dat Myrthe bedreigende boodschappen begint te ontvangen en daardoor vreest voor haar veiligheid, ontmoet ze Daan. Kan hij haar de steun bieden die ze zo nodig heeft in deze moeilijke periode van haar leven en kan hij haar helpen het mysterie rond de dood van Olivier op te helderen? Je leest het in Dubbel bedrog.

“We liepen stilzwijgend richting de ingang en gingen door de draaideur. Ik volgde Daan naar de receptie, waar ik de vorige keer dat ik hier was met Sandra juist zo snel mogelijk had willen passeren. Uiterlijk was ik kalm, maar van binnen ging mijn hart flink tekeer.”

Met Dubbel bedrog heeft Brouwers een fijne thriller afgeleverd. De spanningsopbouw en verhaalconstructie zijn prima en de taalbeleving van deze auteur is eveneens dik in orde. Ook zijn haar dialogen van een plezierige natuurlijkheid. Het grootste talent van Brouwers is echter wel het verwoorden van de emoties van haar personages. Daarbij raakt zij de kern zonder enige overdrijving.

Over de auteur

Julienne Brouwers (1980) studeerde Biomedische Technologie in Eindhoven. Van 2004 tot 2008 werkte zij aan haar promotieonderzoek in Eindhoven waarbij zij één jaar aan Harvard Medical in Boston, VS doorbracht. Van 2009 tot 2011 werkte zij als onderzoeker bij een biotechnologisch bedrijf en woonde in Amsterdam. Sinds een jaar woont zij met haar man in Den Haag. Brouwers debuteerde in 2012 met de thriller Nachtdienst.

Uitvoering

JB Uitgevers

ISBN: 9789083034805

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.