Elma, vertel eens


Na de eerdere delen in de ‘Vertel eens’-serie van Elma van Vliet, is er nu ‘Elma, vertel eens’. Dit boek is veruit het meest persoonlijke uit de reeks. Een zoektocht naar verbinding. Het onderscheidt zich voornamelijk van de voorgaande boeken door het feit dat ‘Elma, vertel eens’, werkelijk over Elma zelf gaat.

“Luisteren naar je hart. In verbinding zijn en blijven met jezelf. Het klinkt zo heerlijk simpel, maar ik geloof dat het de grootste uitdagingen van het leven zijn. Althans, dat waren ze voor mij. Ik heb namelijk lang geloofd dat ik iets moest worden of zijn wat ik helemaal niet was.”

Van Vliet realiseert zich op enig moment dat zij de verbinding met zichzelf steeds verder is kwijtgeraakt en gaat op zoek naar nieuwe verbinding. Ze gaat op reis, een reis IN zichzelf. Ze beschouwt zichzelf, besteedt aandacht aan wat ze werkelijk voelt, laat los dat wat losgelaten dient te worden en gaat een nieuwe weg in. Een weg die bij haar past.

“Mijn reis begon met een meisje dat zich verloren voelde, tegenwoordig zijn de mensen die er voor mij toe doen steeds meer de richtingwijzers op mijn pad. Als ik zoekende ben, schijnen zij heel helder en soms schijn ik voor hen.”

Zoals het hier staat lijkt het uiterst eenvoudig, maar de inlevende lezer zal begrijpen dat dat beslist niet het geval is. Middels twaalf ‘verhalen’ neemt van Vliet haar lezers mee op haar persoonlijke reis. Aan het einde van elk verhaal stelt zij haar lezers enkele vragen, ter overdenking en inspiratie. Haar boek is derhalve beslist geen zelfhulpboek, maar eerder een inspiratieboek.

Kortom, ‘Elma, vertel eens’ is het krachtige, prachtige, kwetsbare en eerlijke boek van een vrouw die zichzelf ‘terugvond’ en hoopt dat haar lezers datzelfde kunnen bewerkstelligen door naar zichzelf te luisteren, dichtbij zichzelf te blijven en verbinding met hun innerlijke ik te maken.

Het verdient respect dat Van Vliet zich zó heeft blootgegeven in haar nieuwe boek en dat heeft gedaan om anderen mee te laten profiteren van hetgeen zij op haar eigen reis tegenkwam. De verbinding met zichzelf heeft zij opnieuw gevonden; de verbinding met haar lezers legt ze door middel van ‘Elma, vertel eens’.

Over de auteur

Elma van Vliet is de bedenkster van de Vertel eens-serie. Toen ze in 2001 te horen kreeg dat haar moeder ernstig ziek was, realiseerde ze zich dat er nog zoveel vragen waren die ze haar wilde stellen. Daarom maakte zij het boek Mam, vertel eens. Door het maken van dit boek ontdekte ze haar passie voor het helpen van mensen bij het maken, delen en bewaren van herinneringen. Haar boeken en non-boeken staan bekend om de mooie vormgeving, de inspirerende vragen en de gesprekken die erdoor ontstaan. Wereldwijd zijn er nu meer dan vier miljoen mensen die met de hulp van Elma hun eigen verhalen schrijven.

Uitvoering

ISBN: 9789083172330

Hardcover, 176 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.