Fatale keuzes


De hoofdpersoon in Fatale keuzes is Emily Gagliardi. Emily studeert crimonologie in Leden en woont, samen met Jurre en Lisa, in een studentenhuis. Emily heeft een relatie met Matthijs, een jongen uit een bemiddeld gezin en dat merk je. Jurre is single en Lisa heeft een relatie met Lucas.

Wanneer Emily, via haar stage bij de politie, meer te weten komt over de criminele vader van Lisa, is zij niet in staat zich afzijdig te houden. Lisa is namelijk voornemens het contact met haar vader te herstellen.

“Emily’s handpalmen begonnen te zweten. Ze sloeg haar benen zo nonchalant mogelijk over elkaar en gluurde naar Anne. De rechercheur was verdiept in haar eigen verslagen. Emily hoefde alleen deze velletjes in het juiste dossier te stoppen. Dat was alles. Dan kon Lisa’s verleden weer vergeten en genegeerd worden.”

Een dramatische gebeurtenis bezorgt Emily de nodige schuldgevoelens. Terwijl haar collega’s uitzoeken wat er exact is gebeurd, duikt Emily in een oud politiedossier over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven.

“De vraag was alleen hoeveel gevaar er daadwerkelijk was. Richard was betrokken geweest bij de dood van een hoogzwangere vrouw, maar bewijs was er nooit geweest. Kon dat niet gewoon betekenen dat hij onschuldig was?”

Fatale keuzes is het debuut van Nina Verheij en dat is nauwelijks voor te stellen. Het verhaal zit ingenieus in elkaar en daar waar je als lezer, zeker in het begin, zeer geconcentreerd moet blijven om alle personages, verhaallijnen en wisselende perspectieven uiteen te houden, brengt Verheij e.e.a. schijnbaar moeiteloos met elkaar in verband.

Haar personages zijn uitstekend neergezet en de dialogen zijn van bovengemiddeld niveau. Daar waar menig auteur de neiging heeft om informatie voor de lezer in de dialogen te ‘verstoppen’, doet Verheij dit niet, hetgeen de natuurlijkheid van het ‘gesproken woord’ enorm vooruit helpt.

Naarmate het verhaal vordert worden er diverse connecties duidelijk en wordt bovendien onthuld waar de onderhuidse spanningen in het studentenhuis vandaan komen. De spanning wordt stukje bij beetje verder opgebouwd en leidt tot een verrassende ontknoping.

Kortom, Fatale keuzes is een moderne, intelligent geconstrueerde thriller en deze auteur houdt zeker een belofte in voor de toekomst.

Over de auteur

Nina Verheij (1984) studeerde Nederlands aan de Universiteit in Leiden. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven en het verzorgen van online schrijfcursussen. Daarnaast is ze actief als copywriter en online marketeer. Verheij woont sinds 2011 in Haarlem.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789463886048

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.