Gedachtenspinsels van Nina: uitproberen….


Ik woon nu al een poosje bij mijn mensen en begin ze al aardig te beblaffen. Ik heb het hier echt onwijs naar mijn zin. Ik heb lekkere warme plekjes om te liggen en ik mag zelfs op de bank! Dat laatste doe ik overigens niet zo heel vaak, want dat is best een gedoe met mijn malle pootjes. Maar mijn mensen hebben wel heel lief een kussen bij de bank liggen, zodat ik er gemakkelijker weer af kan als ik er toch een keer opgeklauterd ben.

Verder krijg ik blaffelijk eten en weet ik ook al best goed wanneer we iets krijgen. Zo krijgen Coops en ik ’s morgens, als we ons eerste rondje hebben gelopen, brokjes. Nadat onze mensen tussen de middag hun broodje hebben gegeten, krijgen wij ook een stukje brood en ’s avonds krijgen we vlees met groente. Vlak voordat onze mensen naar hun eigen mand gaan, krijgen wij nog een stukje vlees. Zie je? Dat weet ik al. Knap he? Oh ja, en dan is er nog iets met kipfiletdag en eitjesdag, maar dát vind ik nog wel een beetje moeilijk hoor.

Nu even over die ‘rondjes’. Soms heb ik geen zin om te lopen en dan doe ik dat dus gewoon niet. Zo…punt..uit. Ik ga dan zitten en loop niet verder. Als vrouwmens mij dan probeert te bewegen om toch nog een stukje vooruit te woefen, ga ik liggen en maak ik mijzelf zo zwaar als een zak aardappels van 30 kilo…. ‘Geen beweging in te krijgen’, zegt ze dan. Manmens en Cooper lopen dan maar door en vrouwmens blijft bij mij. Als ze dan terugkomen, spring ik ‘kwiek’ overeind en loop naar huis….lachen toch?

Nu moet ik natuurlijk ook af en toe eens wat uitproberen en soms ga ik ook op de terugweg naar huis ineens liggen. In eerste instantie was dat wel grappig, want vrouwmens probeerde dan van alles om mij mee te krijgen. Nu heeft ze mij door potverwoef en laat mij gewoon los als ik op weg naar huis ga liggen. Ze laat dan de riem los en loopt een stukje door. Tja…en dan ga ik toch maar achter haar aan. Ik geloof niet dat ze mij écht achter zou laten hoor, maar ja… Laatst zei ze tegen manmens iets over ‘eieren en geld’; wat ze daar nou mee wil blaffen….?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.