Gedachtespinsels van Nina: mijn ‘ezel-act’ en … knuffelen! 1


Ik raak helemaal thuis hier en durf al rustig aan te geven wat ik wel en wat ik niet wil. Zo kan het gebeuren dat ik geen zin heb om te wandelen. Vrouwmens moet dan lachen en zegt dat ik mijn ‘ezel-act’ opvoer. Eerst begreep ik helemaal niet wat zij daarmee probeerde te blaffen, maar ze heeft het mij uitgelegd.

Ezels schijnen een soort namaakpaarden te zijn met een behoorlijk eigen willetje. Nou lijk ik natuurlijk beslist niet op een paard, maar dat eigen willetje herken ik wel een beetje. Wat doe ik namelijk als ik geen zin heb om te wandelen? Nou simpel, ik zet me schrap met alle vier mijn malle pootjes en houd mijn koppie omlaag. Ik kan je blaffen dat je dan van een goed hondenhok moet komen om mij nog vooruit te krijgen. Wel blachen overigens, vrouwmens heeft mij al een paar keer mijn zinnetje gegeven. Ze zegt dan: ‘Wil je naar huis schatje?” en draait om. Nou is dat wel een beetje een onnozele vraag, want natuurlijk wil ik naar huis! Thuis is het veilig, warm en krijg ik lekker eten, dus als ik mijn plasjes en mijn poepje heb gedaan, kunnen we wat mij betreft weeromwoefen…

Van de week kregen we overigens halverwege de wandeling een gigantische plensbui over ons heen gestort. Minder! Gelukkig vond Cooper dat ook niet helemaal tof en hoefde ik mijn ezel-act niet eens op te voeren hahaha…. We gingen terug … snel!

Wat dan wel weer heeeeel lekker is, is dat we thuis helemaal worden afgedroogd. Dat vind ik nog altijd bijzonder …  Maar goed, ik was ondanks het afdrogen, nog best nat toen we gingen slapen en ik mocht bij vrouwmens op de bank komen liggen, want het was haar beurt om beneden te slapen in verband met de frummelwacht of zoiets. Nou kan de reden waarom onze mensen om beurten beneden slapen mij niet al teveel boeien, maar het was wél heel gezellig. Ik ben met mijn vochtige lijffie lekker tegen haar aan gaan liggen en heb mijn –eveneens nog natte hoofd- over haar hoofd gelegd en …. Sliep! Potverwoef, wat een feest. Of vrouwmens dat ook vond weet ik niet, maar ze vond het wel goed.

Extra commentaar van ‘vrouwmens’: “Nina had haar verhaal al klaar, maar helaas moeten wij jullie vertellen dat de kleinste frummel het niet heeft gehaald en vannacht is overleden…”


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Gedachtespinsels van Nina: mijn ‘ezel-act’ en … knuffelen!