Gedachtespinsels van vrouwmens: engeltjes om nooit te vergeten 1


Nu wij in afwachting zijn van een nieuw ‘engeltje’ in ons leven, moest ik terugdenken aan onze eerste ‘engel’. Een heel bijzonder dier en de manier waarop we met Angel in contact kwamen was eveneens bijzonder. Wij waren weliswaar op zoek naar een –voor ons- geschikte hond, maar het was Angel die mij uitkoos. De inspraak was zeker niet aan ons.

Enige tijd geleden schreef ik een verhaal over Angel waar dát onder meer in te lezen valt; die manier waarop zij mij uitkoos. Dat verhaal is opgenomen in de bundel ‘Vrouwen & Honden’. Deze verhalenbundel is samengesteld en grotendeels ook geschreven door auteur Marianne van Buitenen en bevat 16 waargebeurde hondenverhalen.

Ik zal een stukje uit mijn verhaal met jullie delen:

“Na een zoektocht van enige weken én een opnieuw teleurstellend bezoek aan een asiel in Amsterdam, gingen we op de terugweg naar huis nog even langs het asiel in Alkmaar. Wij waren daar weliswaar een paar dagen eerder nog geweest, maar je weet tenslotte maar nooit. Bij binnenkomst kwam de kakafonie van geblaf ons al tegemoet. Terwijl we langs de diverse hokken liepen, zagen wij dezelfde honden die we enkele dagen daarvoor ook nog hadden bekeken. Het leek wederom een zinloos bezoek te zijn. Tot…ik plotseling in de prachtige ogen van een engel keek!

Stilletjes zat zij midden in haar verblijf heel triest voor zich uit te kijken. Haar zeer toepasselijke naam was Angel, zag ik toen ik mijn ogen automatisch over het naamkaartje liet glijden. Terwijl ik als gebiologeerd naderbij kwam en door mijn knieeen zakte voor de tralies van haar hok, kwam ze langzaam op mij af. Vol vertrouwen stak ik mijn hand door de tralies en zij… zij legde haar enorme hoofd in mijn hand!

Mijn lief was al wat verder doorgelopen en op enig moment riep ik hem terug. Angel had nog steeds haar hoofd in mijn hand liggen terwijl ik sprakeloos naar mijn man opkeek. Hij wist het onmiddellijk; dit was onze nieuwe huisgenoot.”


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Gedachtespinsels van vrouwmens: engeltjes om nooit te vergeten

  • Ron tinor-centi,

    En vanaf de eerste dag was het goed, na het bezoek aan het asiel, hadden we dus een hond maar nog geen hondenspullen. Dus halsoverkop naar de dierenwinkel in heerhugowaard waar we een hondenmand en hondenbrokken en nog veel meer kochten. Het was een hele leuke tijd met angel, veel geknuffel, en op zolder v9nden we een grote zak met knuffels van onze dochter…..vanaf dat moment liep onze angel de hele dag te sjouwen met haar knuffels.