Gedraag je


Studente Alexandra Braza is 23 jaar wanneer ze ten prooi valt aan een serieverkrachter. Een alles verzengende angst houdt haar in zijn greep en toch doet ze aangifte en probeert ze van alles om uit te vinden wie haar dit heeft aangedaan. Ze heeft de man echter niet gezien, alleen zijn stem kan hem identificeren. Wanneer de dader ontdekt dat Alexandra samenwerkt met de politie wil hij haar dat betaald zetten…

Demi Lachten en haar partner Luuk Min van de zedenpolitie krijgen de zaak toegewezen hetgeen geen sinecure blijkt. Wanneer Luuks nichtje Anna ook slachtoffer wordt van deze man wordt het vrijwel onmogelijk voor hem om voldoende afstand te bewaren.

“Het voelde alsof Luuk een trap in zijn maag kreeg. Dit was niet de eerste keer dat hij dit hoorde tijdens een verklaring. Een paar jaar geleden waren er een aantal slachtoffers die eveneens beweerden dat hetzelfde tegen hen was gezegd. Ze konden de dader niet opsporen. Anna zou het vijfde slachtoffer zijn van deze vermeende serieverkrachter. Demi en Luuk keken elkaar vertwijfeld aan. Hij was terug.”

Blommestein heeft een gevoelig onderwerp bij de horens gevat, maar doet dat prima. Ze weet met respect voor de slachtoffers een bijzonder spannende thriller neer te zetten waarbij uitgebreid aandacht is voor wat zedenmisdrijven met een slachtoffer doen. Ze karakteriseert haar personages uitstekend, weet zich heel goed in te leven en daardoor de emoties voelbaar in woorden te vatten.

“Hij grijpt mijn keel vast en knijpt hard. Ik probeer hem van me af te duwen. “Je zou luisteren. Doe het”. Hij laat me los en ik schuif bij hem vandaan. De tranen rollen over mijn wangen. Ik hoest, terwijl ik naar lucht probeer te happen.”

Blommestein vertelt het verhaal vanuit diverse perspectieven en dat maakt het geheel levendig en aantrekkelijk. De plotwending aan het einde van het boek is geloofwaardig en goed in het verhaal gebracht. Daarnaast speelt deze jonge auteur op slimme wijze met de spanningsboog. Er is vrijwel continue een onderhuidse spanning voelbaar die kriebelt en kraakt en de belofte lijkt te doen richting een volgende gebeurtenis.

Het geheel kent wel wat onvolkomenheden qua tekstbeleving, zinsopbouw en woordkeuze, maar dat maakt Blommestein met haar uitstekende verhalende vermogen, meer dan goed.

Over de auteur

Lois Blommestein (1989) doorliep na het MBO, de opleiding voor Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg en is werkzaam als verzorgende in de thuiszorg. Ze houdt van lezen, muziek luisteren, het bezoeken van concerten en bioscopen en Netflixen. Ze woont samen met haar vriend en vier katten in Heerhugowaard. Al van jongs af aan verzon en schreef ze verhalen. Haar verhalen zijn een combinatie van true crime en fantasie. Vanaf haar dertiende is zij bezig met het schrijven van thrillers en fantasie verhalen.

Uitvoering

Uitgever: Brave New Books

ISBN:  9789464350814

Paperback, 257 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.