Geheugenspel


Geheugenspel is het vervolg op Fatale keuzes, waarmee auteur Nina Verheij debuteerde. De delen zijn goed afzonderlijk van elkaar te lezen, alhoewel het natuurlijk altijd een aanrader blijft om de boeken in volgorde te lezen temeer omdat er in dit vervolg een aantal keer wordt teruggegrepen naar eerdere gebeurtenissen.

Wanneer Emily, die de trouwe lezers nog kennen van het vorige deel, te horen krijgt dat degene die vastzit voor de dood van haar vader, niet de dader is, wordt ze getergd door een opeenstapeling van vragen.

“Voordat Emily aanbelde, bleef ze een paar seconden staan luisteren. Achter de voordeur heerste een doodse stilte. Misschien was hij niet eens thuis. Of hij had zich ergens op de bovenverdieping teruggetrokken, op een kamer waar hij niet open hoefde te doen voor ongenode gasten.”

De eerste prangende vraag is uiteraard waarom de man, die voor deze daad in de gevangenis zit, destijds bekend heeft en, evenzo belangrijk: wie is er dan wel schuldig aan de dood van haar vader? Emily, niet voor niets inmiddels rechercheur, gaat op onderzoek uit. Ze moet daartoe echter samenwerken met haar vroegere partner en mentor, Paul. De man die ze destijds uit de wind heeft gehouden; een besluit waar ze nog met regelmaat aan twijfelt. Vindt Emily de ware dader? Je leest het in Geheugenspel.

“Paul wist dat zijn partner blufte. Het enige DNA dat ze tot nu toe hadden, was dat van de grote hoeveelheid bloed die ze in de loods hadden aangetroffen.”

Maakte Verheij met haar debuut al grote indruk, met Geheugenspel overtreft deze jonge auteur zichzelf. Qua constructie en spanningsopbouw zit dit vervolg op haar debuutthriller nóg ingenieuzer in elkaar. Ook voelen de dialogen nog natuurlijker aan en hebben de schrijfkilometers een positief effect gehad op haar schrijfstijl. Dit alles doet overigens niets af aan Fatale keuzes, maar Verheij is simpelweg verder gegroeid en dat is altijd een plezier om te kunnen constateren.

Verheij heeft een uiterst plezierige, vloeiende, maar vooral boeiende schrijfstijl. Ze diept haar (hoofd)personages voldoende uit zonder dat dit verwordt tot ellenlange karakterbeschrijvingen, maar weet de lezer, gedoseerd, telkens iets te bieden.

Kortom, Verheij heeft met deze prestatie een plekje verworven tussen de thrillerauteurs die ons land rijk is.

De auteur

Verheij (1984) komt uit Haarlem en schrijft al heel wat jaren. Reeds als kind schreef ze haar eerste verhaal en haar eerste thriller kwam reeds in haar tienerjaren tot stand. Na het VWO studeerde zij Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden en rondde cum laude haar Master Taalbeheersing af. Ze ging werken in de online marketing-wereld. Eind 2016 gooide ze het roer om teneinde zich serieus op het schrijven te concentreren. Tijdens een rondreis door Australië ontstond de basis voor een romantisch drama en voor Fatale keuzes, waarmee zij zou debuteren.

Naast het schrijven van haar eigen boeken biedt Verheij inmiddels, via haar bureau BackWords, online schrijfcursussen aan en is zij freelancer op het gebied van copywriting en online marketing.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789463967518 , 9789463967525

Paperback, 323 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.