Groene kevers


Godijn Publishing schreef een verhalenwedstrijd uit met als opdracht een verhaal te schrijven over een kever. Verrassend veel auteurs pakten deze uitdaging op en gingen –elk op volstrekt eigen wijze- met de opdracht aan de slag. Tweeëntwintig verhalen werden er tenslotte geselecteerd en gepubliceerd in de bundel Groene kevers.

“Ergens in de planning is iets misgegaan. Alle passagiers zouden al aan boord zijn en juist daarom zijn we zo laat vertrokken; ter voorkoming van dit soort complicaties.”

Het resultaat mag er zijn ondanks het feit dat veel van de meewerkende auteurs nog niet al teveel schrijfkilometers hebben gemaakt. Alhoewel, er zijn een paar uitzonderingen. Zo werd de thriller Bonuszoon van Antoinette Kalkman bijzonder goed ontvangen evenals de eco-thriller Verkapt van Janneke Bazelmans. Beide auteurs staan ook met een verhaal in deze bundel.

“Een tak striemt in zijn gezicht. Het zwakke schijnsel van de maan verlicht zijn pad minimaal. Het is stil in het bos, maar het gekraak van zijn rennende voeten en ademhaling klinken onvoorstelbaar luid in zijn oren. Tranen stromen over zijn wangen. Wat hebben ze gedaan?”

Omdat de verhalen niet in een bepaald genre behoefden te passen, is het een gevarieerd geheel geworden. Spanning, emotie, ontroering, actuele onderwerpen, verhalen die spelen in het verleden en verhalen die spelen in de toekomst, het komt allemaal voorbij.

Twee zaken hebben de verhalen gemeen: ze zijn allemaal van bovengemiddeld niveau qua constructie en schrijfstijl én ze bevatten allemaal een of meerdere … kevers….

De auteurs

Janneke Bazelmans, Corine Binnekamp, Manon Dijkshoorn, Ditty van Drenth, Frans van der Eem, Silvia van Gimst, Mattie Goedegebuur, Hester Hoornstra, Bjorn ter Horst, Ellis van Iersel, Antoinette Kalkman, Brechje de Koo, Jeroen Kraakman, Ilse Lindeijer, Tamara Onos, Marjolein du Pree, Tamara Rozengarden, Barbara Sevenstern, Yvonne Sonke, Kristel Stassen, Ineke van Stempvoort, Marceline de Waard

Uitvoering

Uitgever: Godijn Publishing

ISBN: 978-94-93157-14-9

Paperback, 314 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.