Heksenburcht


‘Heksenburcht’ is het vervolg op ‘Gebroken zandloper’ en ook in dit tweede deel staat de jonge Julia centraal. Terwijl Julia, samen met haar entourage, bijkomt van het intense avontuur in Egypte, begint een nieuwe reeks dromen zich op te dringen en wordt duidelijk dat deze wederom de start inluiden van een spirituele zoektocht.

Nadat een jonge vreemdelinge Julia op het spoor komt en haar een bizar voorstel doet, komt alles in een stroomversnelling. De erotische energie, die haar magische krachten voedt, blijkt al snel ook door anderen gebruikt te kunnen worden.

Het voorgaande deel, ‘Gebroken zandloper’, waarmee Joseph Roelands debuteerde, werd bijzonder goed ontvangen. En dát wekt verwachtingen, legt de lat hoog. Nu had ik -haast- het geluk dat ik het eerste deel nog niet had gelezen op het moment dat ik aan ‘Heksenburcht’ begon en derhalve zonder die verwachtingen begon te lezen.

‘Heksenburcht’ is een boek dat lastig in een bepaald genre valt te vangen. Het herbergt mystiek, erotiek, hekserij, liefde en dat alles gevat in een spirituele zoektocht. Bijzonder en intrigerend. Je bent als lezer dan ook vrij snel geintrigeerd door de veelheid van dit alles, de bijzondere personages en hun emoties en gevoelens.

“De lunch is heerlijk, het uitzicht, in de schaduw van grote parasols, adembenemend en de service vriendelijk en ontspannen. Als we weggaaan blijkt waarom Luna deze plek koos, als ze het meisje dat ons hielp naast een flinke fooi ook een kus geeft en omhelst.”

Nu heb ik persoonlijk niet veel met het onderwerp hekserij, maar de wijze waarop Roelands dit in het verhaal weet te verweven, maakt het wel erg boeiend. Hij ziet bovendien kans om de onderlinge relaties, die hun basis hadden in zijn vorige boek, verder uit te diepen en te verbreden. De erotiek die daaraan te pas komt, is prikkelend zonder vulgair te worden. Daarnaast weet deze auteur zijn personages een nieuw avontuur te laten beleven, compleet met verrassende plotwendingen, zonder ook maar ergens ongeloofwaardig te zijn.

Dat alles presenteert Roelands in een aantrekkelijke en toegankelijke schrijfstijl.

“Verbaasd kijken we naar een grijnzende Elena. Dat heeft ze vannacht inderdaad samen met Nailah definitief besloten, geeft ze toe. Ze hoopt dat Cate haar de komende dagen zal willen inwijden. Ik kijk weer eens naar onze energie, volledige rust. Jeanny als een kalme spiegel ernaast. Dat is wat ze doet, ze houdt ons een spiegel voor. Ze is een spiegel.”

De lezer die ook ‘Gebroken zandloper’ las, ontmoet opnieuw Julia en divere andere personages uit het vorige boek. Dat maakt het uiteraard leuker om de delen in de juiste volgorde te lezen, maar toch kan ik zeggen dat dat geen absolute must is.

Kortom, ‘Heksenburcht’ is een zeer intrigerend verhaal over de kracht van liefde en persoonlijke groei, waarbij vooral de ontwikkeling die Julia doormaakt, fraai en boeiend is beschreven.

Over de auteur

Joseph Roelands schrijft al zolang hij zich kan herinneren verhalen, gedichten en non-fictie. ‘Gebroken Zandloper’ was echter zijn romandebuut. Hij woont op Texel waar hij geniet van de rust en de –zoals hij zelf zegt- ‘ideale omgeving om creatief bezig te zijn’. Door zijn groeiende interesse in esoterische onderwerpen, de kracht van het vrouwelijk goddelijke en de schoonheid van de bijbehorende seksualiteit, is dat de rode draad van veel van zijn verhalen.

Uitvoering

Uitgeverij Mijnbestseller.nl

ISBN: 9789403661254 , 9789403661247 , 9789403668208

Paperback, 348 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.