Het dorp


Eline Jehaes is het hoofdpersonage in Het dorp. Om in aanmerking te komen voor de baan die ze ambieert, gaat Eline op pad om natuurfoto’s te maken. Na een aanrijding met haar auto, komt ze terecht in het dorp Koolbeke. Een geïsoleerde gemeenschap met vrij sinistere ‘regels’. De inwoners bekijken haar met argwaan; slechts een enkeling is genegen haar te helpen, zoals Sylvia, de uitbater van ‘De Koolputten’. Zij biedt Eline onderdak.

In het eerste deel van dit boek ontdekt Eline allengs meer over het dorp, haar inwoners en de rigide regelgeving die er heerst en die wordt opgelegd door de dominee. Zo komt ze erachter dat er diverse mensen lijden aan een erfelijke aandoening die uitsluitend voorkomt binnen besloten leefgemeenschappen. Elines’ (journalistieke) nieuwsgierigheid is gewekt en ze gaat op onderzoek. Al snel ontdekt ze zaken die het daglicht slecht verdragen.

“Aan de werknemers bij farmaceutische bedrijven en aan artsen en specialisten worden snoepreisjes aangeboden of ze worden uitgenodigd op een all-inclusive reis onder het mom van deelname aan een congres of lancering van een nieuw product.”

Het tweede deel van Het dorp verhaalt over Hugo Cockaert. Hugo is CEA van een groot farmaceutisch concern en gewetenloos zakenman. Het gaat hem voor de wind, maar … wind kan plots uit een andere richting gaan waaien…

“Hugo zat in de rats. Zijn aanvaller wist precies waar hij het over had en dat mocht nooit uitlekken. Nooit. Hugo vroeg zich af wat de man nog meer van hem wist. Hoeveel details? En op welke manier was hij aan die informatie gekomen?”

Aebi heeft met Het dorp een intrigerende en mysterieuze thriller afgeleverd. Zeker geen doorsnee thriller overigens. Het verhaal is origineel en op een subtiele wijze spannend. De auteur heeft een aantal actuele thema’s op geraffineerde wijze in haar verhaal verwerkt, zoals medicijnfraude, het leven in een besloten leefgemeenschap en seksueel misbruik van kinderen.

Aebi brengt haar dialogen met een frisse natuurlijkheid en uitstekend afgestemd op het karakter en de leeftijd van het personage dat aan het woord is. Het plot tenslotte is … enfin, ontdekt u dat zelf maar… Het dorp is in elk geval een absolute aanrader!

Over de auteur

Belinda Aebi (1959) werkte 26 jaar als manager van de juwelenafdeling bij de firma Rodania, het horlogebedrijf dat door haar Zwitserse vader in België werd opgericht en uitgebouwd. In het boek Swiss Made (maart 2008) tekende ze zijn levensverhaal op. Tijdens het werken aan deze biografie ontdekte ze haar “goesting” om te schrijven.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN:  9789463967020 , 9789463967044

Paperback, 350  pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.