Het Heilige moeten


Ken je dat? Het is heerlijk weer, maar je ‘moet’ nog dat artikel schrijven of de afwasmachine leegruimen of die telefoontjes plegen, afspraken maken, ramen lappen, website bijwerken, mails beantwoorden, posts op social media plaatsen…. Wat doe jij dan? Ga je het zonnetje in en laat je de boel de boel of doe je eerst de dingen die je (van jezelf of een ander) ‘moet’ doen, met het risico dat het zonnetje weg is als je klaar bent met het ‘heilige moeten’?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik volledig tot de tweede categorie behoor. Ik werk (vrijwel) altijd eerst de ‘heilige moetjes’ af, voordat ik mijzelf ‘toesta’ iets anders te gaan doen. Klinkt behoorlijk gefrustreerd, maar dat is het (voor mij) zeker niet. Ik zou simpelweg niet rustig in het zonnetje zitten als ik weet dat er nog allemaal zaken op mij wachten. Terwijl, als ik gedaan heb wat er gebeuren moest, ik met een heerlijk voldaan en relaxed gevoel neerplof!

Maar… ik weet dat er massa’s mensen zijn die het juist heel anders aanpakken en ik moet je heel eerlijk zeggen, dat ik heeeel soms wel eens jaloers kan zijn op die aanpak. Dan denk ik bij mezelf: ‘waarom moet je toch zoveel (van jezelf)?’ Soms neem ik mijzelf zelfs voor het anders te doen. Het er wel van te nemen, de boel de boel laten. Plof, zonnetje, stoel, ogen dicht…..

En toch he, toch….past het niet bij mij en voelt het gewoon niet goed. Ik houd het toch maar bij mijn ‘heilige moeten’ en bedenk daarbij dat het eigenlijk geen ‘moeten’ maar ‘willen’ is!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.