Het raadsel van de verdwenen mijter


Pietje is een beetje zenuwachtig wanneer hij van niemand minder dan Sinterklaas een rondleiding krijgt door het prachtige, oude kasteel in Spanje. De Goedheiligman neemt hem mee door diverse zalen van het museum, daar waar alle tekeningen van de kinderen bewaard worden en waar de garderobe vol mantels en mijters zich bevindt. Pietje kijkt zijn ogen uit, maar als ze bij de kostbaarste mijter van allemaal komen, is er niets te zien! Hij is weg! Waar is die mijter? Zou hij… gestolen zijn?

“Pietje stapte het licht in en .. keek zijn ogen uit. Deze ruimte was reusachtig! Er hingen veel tekeningen aan de muren, maar aangezien die al helemaal bedekt waren, hingen er ook schermen vanaf het plafond omlaag waar nog meer tekeningen op vastgemaakt waren.”

Ook nu, aan het einde van de zomer en met de Sint nog lang niet in aantocht, is ‘Het raadsel van de verdwenen mijter’ een heerlijk verhaal. Een boek dat is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw, of in elk geval die oud genoeg zijn om bekend te zijn met het geheim van Sint, maar toch graag een Sinterklaasverhaal lezen.

“Pietje vertelde in geuren en kleuren over de drie verdwenen voorwerpen. Niet letterlijk natuurlijk, maar hij wilde Speurneuspiet graag zoveel mogelijk details geven. Speurneuspiet was daar op zijn beurt niet bepaald blij mee, want Pietje was zo nauwkeurig dat hij zelfs veel dingen vertelde die nauwelijks van belang waren. Al had Speurneuspiet nooit geweten dat de kasten in de Sint-o-theek in de vorm van een S waren neergezet, net als het symbool van de zegelring van Sint.”

Pietje neemt de lezer mee op zijn toer door het kasteel. In eerste instantie is Sinterklaas ook van de partij, maar ook later neemt Pietje zijn lezers aan de hand mee, wanneer hij op zoek gaat naar de verdwenen spullen. Waarbij hij overigens wordt geholpen door een groot aantal andere pieten, die overigens stuk voor stuk een uiterst creatieve en originele naam toebedeeld hebben gekregen.

Uiteindelijk lukt het hen de meeste spullen te lokaliseren, behalve … de mijter.

‘Het raadsel van de verdwenen mijter’ is een bijzonder origineel verhaal voor kinderen van 9 jaar en ouder die van Sinterklaas en zijn pieten houden. Een verhaal vol met achtergronden over de geschiedenis van Sinterklaas, maar daarnaast gewoon een fijn en spannend verhaal!

Over de auteur

Sandra C. Hessels is vertaler, waarbij haar specialiteit ligt in kinderboeken en YA boeken. Hessels heeft twee kinderen. Eerder verscheen van haar hand ‘Bink in de schijnwerpers’.

Uitvoering

Uitgeverij Mira Loves Books

ISBN: 9789492343482

Paperback, 226 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.