Het spinhuis


Het Spinhuis verhaalt over een prachtige, oude en vervallen villa waarin geheimen zich hebben opgestapeld. Geheimen van vorige bewoners, maar ook die van de nieuwe generatie.

Centraal in Het Spinhuis staat de 34 jarige revalidatiearts Roos. Roos is, na een burn out en een dreigende scheiding, op zoek naar haar weg in het labyrint van het leven. Zij erft van haar tante Annabeth een prachtig oud huis. Het huis verkeert echter in vervallen staat en een regiment spinnetjes heeft er het heft in handen genomen.

“Net als het spinnetje dat haar weg zocht in het web, zocht Roos in gedachten haar weg naar de vrijheid.”

Als Roos de eerste keer haar nieuwe eigendom bezoekt geniet zij, zittend in de keuken met een pot thee, van de rust die de spinnetjes uitstralen. Die rust wordt echter ruw verstoord als Roos met vrienden het huis gaat opruimen.

“Roos genoot van de weldadige rust die deze keuken haar liet voelen. Opruimen van alle spullen zou de rust verstoren, ze bleef nog even zitten, legde haar voeten op een andere stoel en hield haar gezicht in de zonnestralen alsof ze dacht er bruin van te worden.”

Evenals in haar vorige boeken weet Oosterling ook nu weer een bijzonder element toe te voegen aan haar verhaal. In Het Spinhuis, je raadt het al, zijn dat spinnetjes. Spinnetjes die de oude villa al geruime tijd bewonen. Menigeen ziet een spin als een griezelig, kriebelend beestje, maar de spinnetjes in Het Spinhuis lijken te zorgen voor rust, althans voor Roos. Toch wordt haar rust verstoord wanneer ze een ontdekking doet in de kelder.

“De weilanden kleurden groen nu de dauw van afgelopen nacht verdwenen was. De akkers aan het einde van het dorp werden omgeploegd om de grond klaar te maken voor het ontvangen van de jonge zaadjes van mais of suikerbieten, graan of tarwe.”

De schrijfstijl van Oosterling is zoals we die van haar gewend zijn: onderhoudend en toegankelijk. Oosterling streeft er niet naar een hoogstaand literair werk af te leveren. Haar boeken stralen, zonder uitzondering, uit dat ze geschreven zijn om de lezer te vermaken en te boeien en dat is precies wat deze auteur doet. Oosterling heeft ook nu haar personages fijn gekarakteriseerd. Vooral revalidatiearts Roos leert de lezer goed kennen.

Een van de sterkste eigenschappen van deze auteur is de wijze waarop ze de omgeving weet te kleuren. Of dat nou een interieur is of een landschap. Het is onveranderlijk beeldend.

Over de auteur

Cobi Oosterling vat haar liefde voor het schrijven op tijdens een cursus Schrijfproeverij bij de Cultuurfabriek in Gorinchem. Na enkele korte en lange verhalen schrijft zij nu romans.

Haar dagelijkse leven, de mensen om haar heen en de dieren in de natuur rondom haar boerderij inspireren. Alle boeken van Oosterling zijn verkrijgbaar via de webshop van www.heelnederlandleest.nl en via cobi.oosterling@gmail.com.

Uitvoering

Uitgegeven in eigen beheer

ISBN: 9789082852837

Paperback, 189 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.