Het ven


Tessa Koningsberg-Frijling heeft haar leven uitstekend op orde: ze is getrouwd met succesvol chirurg Mathijs, ze hebben een zoon en dochter, wonen in een prachtige villa en ze heeft haar muziek… Het ideale plaatje, zou je zeggen… Toch knaagt er iets aan Tessa. Ze onderdrukt die gevoelens van onvrede en, immer gewetensvol en accuraat, bestiert ze haar huishouden en evenzo gedisciplineerd studeert ze viool. Haar enige ‘uitspattingen’ zijn de gezellige momenten met haar uitbundige vriendin, Eva. Wanneer Tessa zich, op aandringen van Eva, aansluit bij het strijkorkest Sole donne, raakt ze zwaar onder de indruk van de dirigent van het gezelschap, Arnoud. Gaat de charismatische dirigent een bedreiging vormen voor haar huwelijk? En wie is toch de mysterieuze Kevin, die man die in schril contrast staat ten opzichte van het rijke leven van Tessa?

“Eva had een gevoelige snaar geraakt bij Tessa. Zo vaak was dat nog niet gebeurd in hun bijna vijfjarige vriendschap. Ze deelden hun liefde voor de viool, de muziek en hadden meerdere vakanties samen doorgebracht. Maar eigenlijk waren die contacten relatief oppervlakkig.”

Het ven is een verrukkelijke roman met intelligent uitgewerkte tegenstellingen. Enerzijds is daar het ‘leven op niveau’ van Tessa. Het welgestelde leven van de vrouw van een chirurg en tevens begenadigd violiste, anderzijds is daar het verhaal van Kevin. Kevin is Tessa’s eerste vriendje die haar op enig moment een vriendschapsverzoek stuurt via Facebook. Kevins’ leven heeft hem een geheel andere kant opgestuurd dan Tessa is gegaan…

“Een koude rilling liep over haar rug … Flarden van herinneringen doken plotseling op in haar geheugen. Met een frons in haar voorhoofd staarde ze bezorgd door het raam naar buiten, naar de bosrand aan de achterkant van hun tuin.”

Borger heeft een zeer plezierige schrijfstijl en door de uitgebreide wijze waarop ze aandacht besteedt aan de klassieke muziek waar Tessa mee bezig is, onderscheidt deze romantische thriller zich van vele anderen. Borger weet haar personages prima en gedoseerd te presenteren en geeft hen juist die aandacht die hen, gezien hun rol in het verhaal, toekomt.

Haar dialogen zijn geloofwaardig en de toon van het gesproken woord is goed afgestemd op het personage dat aan het woord is.

De opbouw van het verhaal is goed en Borger neemt haar lezers mee langs het onheilspellende gevoel dat Tessa allengs meer bekruipt, richting een goed uitgewerkt plot.

Kortom, een veelbelovend romandebuut van deze Ciska Borger.

Over de auteur

Ciska Borger (1972) heeft sinds 2007 haar eigen bureau voor creatieve teksten en communicatie, ‘Bizzy Bee Communications’. In opdracht schrijft ze voor online marketingbureaus, reclamebureaus, het MKB, overheden en uitgeverijen.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463652711

Paperback, 359 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.