Het verloren meisje


Centraal in ‘Het verloren meisje’ staat Jessie De Roover. Jessie is herstellende van een chemobehandeling tegen borstkanker en, alvorens zij weer aan het werk gaat bij de afdeling Moordzaken in Antwerpen, gaat  ze met haar man William en hun kinderen Oskar en Olivia, op een cruisevakantie.

Die vakantie neemt echter een dramatische wending wanneer er een moord wordt gepleegd op het schip. Het blijkt de Belgische Nadine Teylaerts te zijn. Bekend met haar expertise wordt Jessie gevraagd het onderzoek te leiden. Met slechts steun op afstand van haar team is dat een hele opgave. Bovendien voelt zij zich ook verantwoordelijk voor haar eigen gezin.

“De namiddag was supertof geweest, maar ook vermoeiend voor Jessie. William had haar meegenomen naar het terras, met het ijsje als excuus, om haar wat te laten rusten. Hij wist dat ze zelf moeilijk haar grenzen kon trekken en deed het dan maar in haar plaats.”

Toch weet Jessie grip op de zaak te krijgen en ontdekt zij dat het slachtoffer, samen met haar man, een aantal pleegkinderen heeft opgevangen. Een van die kinderen verdween tijdens een van de talrijke cruises die het echtpaar ondernam. Jessie vraagt zich direct af waarom er nimmer is gesproken over dit verloren meisje en is er een link richting de vrouw amper een jaar eerder in exact dezelfde kleding als waarin het slachtoffer is gevonden, werd vermoord in Antwerpen?

“Jessie werd misselijk bij het zien van het opgezwollen hoofd. Het was al zo lang geleden dat ze een dood lichaam had gezien. Was ze wel klaar voor een moordonderzoek? Diep in haar binnenste voelde ze de drang om weg te lopen. Maar haar drive en honger om de moordenaar te klissen, namen het van haar over.”

Delaet weet een fraaie balans te bewerkstelligen tussen het onderzoek en de vakantie van het gezin De Roover en ze hanteert daarbij een vlotte, beeldende schrijfstijl dat met een charmant Vlaams sausje is overgoten. Een fijne verhaalconstructie en aansprekende personages maken ‘Het verloren meisje’ tot een zeer geslaagd debuut. Naar het zich laat aanzien is ‘Het verloren meisje’ het eerste deel van een reeks met de sympathieke, doch sterke Jessie De Roover in de hoofdrol.

Delaet kreeg in 2017 zelf kanker en wilde haar ervaringen met deze ziekte in haar boek verwerken, zonder er een boek over kanker van te maken. In die opzet is de auteur zeker geslaagd. Het thema komt op zorgvuldige en subtiele wijze aan de orde, zonder op de voorgrond te komen. Knap. Bovendien weet Delaet de spanning geruime tijd subtiel te laten kabbelen tot aan een verrassende ontknoping.

Over de auteur

Chris Delaet komt uit Mol en daar woont ze nog altijd, inmiddels met haar man. Delaet heeft twee volwassen kinderen. Ze werkt als jobcoach in Antwerpen. Haar ziekte, die zich in 2017 openbaarde, inspireerde haar tot het schrijven van dit boek.

Uitvoering

Uitgeverij Storyland

ISBN: 9781913980061

Paperback, 230 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.