Het wonderverbond op Texel


Roburt staat centraal in Het wonderverbond op Texel, maar feitelijk kent dit boek nog meer belangrijke personages die het etiket ‘hoofdpersonage’ zouden kunnen dragen. Een daarvan is Sanne. Roburt woont sinds enige tijd op Texel en is getrouwd met Yvonne. Wanneer hij op een dag Sanne ontmoet, is hij onder de indruk van haar.

Een ervaringsblog van Sanne zet een bijzondere ontmoeting in gang. Zeven mensen hebben een soortgelijke ervaring gehad als die Sanne beschrijft in haar blog. Sanne initieert een ontmoeting op Texel en met elkaar blijkt de groep tot fantastische acties in staat. Het is een gemêleerd gezelschap met als gemene deler: een bijzondere ervaring. Wanneer de deelnemers aan deze ontmoeting, hun verhaal hebben gedeeld met de anderen, gaan ze op pad om iedereen die ze tegenkomen, eveneens een bijzondere ervaring te bieden. Hierbij wordt geen middel geschuwd; het moet groots en meeslepend.

“Boven de bomen verschijnt een ultralight, een klein vliegtuigje voor één persoon. Terwijl iedereen gespannen naar het toestelletje kijkt dat rakelings over de bomen vliegt, lopen de ganzen een stukje bij hun begeleiders weg en positioneren zich iets verder op het gras. Zodra de ultralight toeterend en wel boven hen langs is gegaan, strekken de ganzen hun nekken, lopen enkele passen hard met hun korte pootjes, slaan een paar keer hun vleugels uit en stijgen als een ongeordende flapperende groep vogels op. Na een paar vleugelslagen hergroeperen zij zich en verdwijnen over de boomtoppen in een perfecte V-vorm met de ultralight voorop als centraal punt.”

Het wonderverbond op Texel is een boek over bijzondere ontmoetingen, dito personages en prachtige acties op het fraaie Texel. Weliswaar fictief, maar naar werkelijk opgetekend. In dit prozadebuut van Schat wordt de lezer getrakteerd op een bijzonder verhaal dat is opgetekend in een fraaie schrijfstijl. De auteur kiest niet voor een populair of commercieel thema, maar gaat zijn eigen weg. Toch verdient Het wonderverbond op Texel een breed publiek, simpelweg omdat het een boeiend verhaal is met een originele insteek en bijzondere personages. Een intrigerend boek waarin fictie en werkelijkheid hand in hand gaan.

Aardig detail is dat de tochten, die de samengestelde groep mensen over het eiland onderneemt, achterin het boek zijn opgenomen.

De auteur

Bob Schat (1954) studeerde Natuurbeheer en Landschapskunde aan de Hogere Bosbouwschool. Eenmaal afgestuurd bleek het vinden van werk niet eenvoudig en Schat startte een klussenbedrijf met veel aandacht voor duurzaamheid. Daarna volgde een loopbaan in de ICT. In die periode publiceerde Schat, als medeauteur en als auteur, vakinhoudelijke boeken. Sinds 2014 woont hij op Texel.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 978-94-6365-265-0

Paperback, 268 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.