Home – Remi versie 3.0


Home is het derde en afsluitende deel van de trilogie rondom Rémi. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Bovendien is het voor Rémi examentijd én moet hij proberen in de Raad van het Creodroom te komen. Alsof dat alles nog niet genoeg is, zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen? Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

“Ik vraag me steeds vaker af hoe erg het zou zijn als er informatie over ons uit zou lekken. Ik bedoel, we kunnen hier toch niet voor altijd verstopt blijven zitten in onze eigen veilige bubbel terwijl we de rest van de wereld alleen af en toe wat kruimels toe strooien om ze zoet te houden?”

Rémi heeft het moeilijk met de dood van zijn vriend, alle vragen waar hij mee worstelt. Vragen over het heden, maar ook over zijn verleden.

In Home laat Reims diverse personages die de lezers van de eerste twee delen reeds hebben ontmoet, opnieuw ten tonele verschijnen. Zij doet dat op een vlotte, natuurlijke wijze en ook dit deel pakt de lezer weer op alsof hij gisteren het voorgaande deel heeft dichtgeslagen. De auteur hanteert daarbij een pakkende en passende schrijfstijl waarmee zij haar lezers aan zich weet te binden. De serie is weliswaar primair bedoeld voor de YA-lezers, maar een ding is zeker: ook menig volwassene zal met graagte deze reeks verslinden.

“Rémi’s spieren schieten als soldaten in de houding. Met een sprong komt hij overeind. Bloed suist in zijn oren. Nee. Dat niet. Ik ga mijn belofte houden. Ik zal wel wat uit moeten leggen, en ik moet wat meer tijd hebben, maar ik ga ze niet in de steek laten.”

Ook dit afsluitende deel bevat weer tal van vragen. Vragen over het verleden van het hoofdpersonage, diens beste vriendin, Emma en de docenten van het Creodoom. Op kunstige wijze weet Reims alle losse eindjes aan elkaar te verbinden.

De diverse personages worden weer uitstekend vorm gegeven, zonder daarbij al teveel in herhalingen te vallen. Daarbij zou je kunnen zeggen dat het mogelijk is de delen los van elkaar te lezen, maar dat zou zonde zijn. Begin vooral bij het eerste deel voor het totale beeld. Diverse personages die in de twee eerdere delen een ondergeschikte rol waren toebedeeld, worden in dit laatste deel, meer in de the spotlights geplaatst.

Reims weet overigens, via diverse verrassende plotwendingen, haar lezers op het verkeerde been te zetten zonder daarbij verwarring te zaaien. Knap.

Over de auteur

Reims is van origine Nederlandse maar verhuisde tien jaar geleden van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft. Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Reims is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen verhaalt haar debuut dat in het voorjaar van 2019 verscheen en het eerste deel van een trilogie zou zijn. In het najaar van dat jaar verscheen deel twee. Home is het derde en afsluitende deel.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789463967174 , 9789463967181

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.