Hond vermist


Kate is het hoofdpersonage in Hond vermist. Althans, Kate én haar hond Wolfy natuurlijk. Kate is een vrouw van in de vijftig die orde tracht te scheppen in haar wanordelijke bestaan van feesten, drank en drugs. Wanneer ze Wolfy adopteert, is het vanaf dag één twee handen en twee poten op één buik tussen de twee. De liefde van haar harige vriendje helpt haar, haar leven weer op de rails te krijgen.

“De volgende ochtend, terwijl mijn haar en Wolfy’s vacht alle kanten op staan, stappen we in mijn oude Mini. Hij zit alert en kaarsrecht naast me op de versleten leren passagiersstoel. Zijn harige kop staart afwisselend recht vooruit, kijkt links uit het raam en rechts naar mij. Wolfy is mijn wingman, net als Chewbacca in de Millenium Falcon.”

Wanneer Wolfy spoorloos verdwijnt tijdens zijn verblijf bij de oppas, is Kate ten einde raad. Wanhopig gaat ze naar hem op zoek, daarbij geholpen door bloggers, nachtelijke joggers, helderzienden en beroemdheden.

Hond vermist is een hartverwarmend verhaal dat eens temeer duidelijk maakt wat een hond kan betekenen in het leven van de mens. Spicer heeft de emoties en de angst van Kate zeer goed in woorden weten te vatten en hanteert een vlotte, plezierige schrijfstijl die goed past bij het verhaal over Kate en haar Wolfy. Ze weet Kate bovendien goed te karakteriseren. Een vrouw die de sympathie van de lezer eigenlijk pas weet te winnen wanneer Wolfy verdwenen is en zij wanhopig naar hem op zoek gaat.

“Als ik terugloop via de route waarvan ik weet dat Wolfy hem heeft genomen, ga ik met mijn hand langs de muren in de hoop dat ik een geur achterlaat; ik wens dat het verkeer met hem meewerkt als hij het spoor gaat volgen.”

Door het gebruik van allerlei digitale hulpmiddelen in Kates’ zoektocht naar Wolfy, is het ook een zeer eigentijds verhaal geworden en het feit dat Spicer heeft gekozen voor de eerste persoon, maakt dat Kate en haar angsten, heel dichtbij komen.

Kortom, Hond vermist is een rakend verhaal waarin elke hondenliefhebber zich zal herkennen. Want is het niet dé angst van elk van hen: het kwijtraken van je harige liefde?

De auteur

Kate Spicer is een populaire Britse journalist en documentairemaker die lifestyle en cultuur op een eerlijke en grappige manier behandelt. Dankzij haar muze, haar hond Wolfy, werd ze een Sunday Times-bestsellerauteur.

Uitvoering

Uitgeverij HarperCollins

ISBN: 9789402706284 , 9789402760194

Paperback, 336 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.