Honderd kamers


Hoofdpersoon Emma woont in een oud, gehavend landhuis. Op enig moment vindt zij, in een rommelkamer van het enorme huis, een oud dagboekje. Samen met haar zus Robin probeert Emma de oorsprong van het boekje te achterhalen. Geleidelijk raken de zussen ervan overtuigd dat ze op een verschrikkelijk geheim zijn gestuit.

Wanneer Sofie met haar jonge gezin eveneens haar intrek neemt in het landgoed, begint ze al snel onverklaarbare dingen te zien. Bovendien gedraagt haar echtgenoot zich anders dan normaal. Slaat haar verbeelding op hol of is er meer aan de hand?

Honderd Kamers is een psychologische thriller waarin twee vrouwen de leugens proberen te ontrafelen die zich in het hart van hun bestaan bevinden.

“Vlug verstopte Robin zich achter de dichtstbijzijnde boom. Voor de zekerheid bleef ze even wachten, maar ze werd niets meer gewaar en liep verder. Haar natte kleren begonnen haar af te koelen. Ze moest vechten tegen de aandrang om sneller te stappen. Vijf miuten, tien minuten gingen voorbij. Misschien wel meer, want ze verloor elk gevoel van tijd. Of ze nog de juiste richting uitging, wist ze ook niet langer. Rillend sleepte ze zich voort door het duistere bos.”

Honderd kamers is de debuutthriller van auteur Maxime Paredis en het moet gezegd, Paredis geeft zijn visitekaartje direct op stevige wijze af. Zijn schrijfstijl is van bovengemiddeld niveau, beeldend en vlot. Zijn personages zijn bovendien uitstekend gekarakteriseerd. Hij blijft daarbij niet aan de oppervlakte, maar laat zijn lezers gedegen kennis met hen maken. De constructie en spanningsopbouw zijn eveneens bijzonder goed en met die elementen weet hij van begin tot het einde te boeien.

“Voor het eerst in lange tijd voelde Sofie angst. Niet zoals de paniekaanvallen die ze had, maar echte doodsangst. Ze wist ineens niet zeker of ze nog veilig was. En erger, of haar kinderen veilig waren.”

Paredis heeft zijn verhaal opgedeeld in relatief korte hoofdstukken die hij veelal met een teaser laat eindigen, hetgeen veroorzaakt dat je als lezer lastig kunt stoppen. Tenslotte dient gezegd dat Paredis op intelligente wijze de omgeving schildert. Subtiel en zonder ellenlange omschrijvingen, maar wel op een manier die een duidelijk beeld oproept van de omgeving waar de scene zich afspeelt.

Kortom, van deze auteur gaan we ongetwijfeld nog meer lezen! Zo is Paredis, naar verluid, al bezig aan zijn tweede boek. Dat zal een detectiveverhaal worden een persoonlijke twist waarin het hoofdpersonage op zoek gaat naar zijn verleden.

Over de auteur

Maxime Paredis (1990) werkt als auteur en vertaler in en rond Gent en woont in Meigem. Paredis studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit in Gent en werkt momenteel als freelance vertaler.

Uitvoering

Uitgeverij Kramat

ISBN: 9789462421073

Paperback, 296 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.