Ik droom


Woorden rijgen zich aaneen tot dramatische verhalen over afscheid, innerlijke worstelingen en soms een beetje hoop. Duisternis en ellende weven zich aaneen, totdat zelfs de hemel huilt. De personages dromen, net als de schrijver, van onbereikbare oorden en verlangens. Soms reiken ze ver of struikelen ze al bij de eerste hindernis.

Deze bundel van auteur Elly Godijn bevat 28 korte verhalen. Verhalen die recht uit het hart van de auteur komen en dat voel je als lezer. Godijn heeft met haar eerdere werken reeds aangetoond over een fijne, zeer toegankelijke schrijfstijl te beschikken, maar met deze bundel weet ze –zo mogelijk- nóg meer te raken. Met Ik droom schiet ze 28 pijltjes op je hart af.

“Ik kijk om me heen, links, rechts, links, rechts. Niets. Mijn moeder laat mijn hand niet los. Mijn stalker is er niet. We steken de straat over en gaan richting het park. Daar is het rustig, daar voel ik me vrij. Op de plek waar de vader van mijn vriendin is vermoord, blijven we staan.”

Verhalen over zware gebeurtenissen, verdriet, loslaten, weer doorgaan én dromen. Dat klinkt zwartgallig, maar juist doordat Godijn deze verhalen met haar lezers deelt, biedt ze hen ook troost en het gevoel van niet alleen zijn. Bovendien lijkt het wel alsof er bladzijde na bladzijde wat meer licht aan de horizon verschijnt.

“We trekken ons terug in de stille nacht waarin we geruisloos door de lucht zweven. Een leeg gevoel overmeestert mij en een eenzame traan glijdt langzaam over mijn wang waar een natte streep achterblijft.”

Veel mensen realiseren zich overigens niet dat het schrijven van een kort verhaal heel moeilijk is. Althans, wanneer je het verhaal toch áf wilt laten zijn. Het moet een kop, staart en middenstuk bevatten en mag niet te plotseling tot een einde komen. Dat valt niet mee in de geringe ruimte dat een kort verhaal een auteur biedt. Dat heeft Godijn uitstekend gedaan, want de verhalen in deze bundel zijn stuk voor stuk áf.

Kortom, Ik droom is een prachtige bundel van hart tot hart geschreven.

Over de auteur

Elly Godijn (1971) komt van oorsprong uit Friesland. Inmiddels woont zij met haar man en kinderen, al heel wat jaren in het West-Friese Hoorn. In 2010 sluit zij zich aan bij het Schrijverscafé waar haar passie voor schrijven wordt gevoed. Ze schrijft columns voor Mijn Geheim, toneelrecensies, korte verhalen die in diverse bundels worden gepubliceerd en de autobiografische roman Blauw Gras (2018). Inmiddels staat Godijn al geruime tijd aan het roer van Uitgeverij Godijn Publishing.

Uitvoering

Uitgever Godijn Publishing

ISBN:  9789493233508 , 9789493233515

Paperback, 251 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.