Ik pleit voor jou


De jonge, ambitieuze advocate Janna Wiersma heeft er alles voor over om te worden gepromoveerd tot ‘senior’ binnen het advocatenbureau waar zij werkzaam is. De spraakmakende scheiding tussen televisiepersoonlijkheden, Chelsea Valentino en Robert van der Meulen, biedt Janna de kans om zich waar te maken. Zij mag Chelsea vertegenwoordigen. Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje: Janna raakt, tijdens de vrijdagmiddagborrel met haar collega, haar documententas met het scheidingsdossier kwijt en ze wordt op weg naar huis onwel, waarbij ze wordt geholpen door een galante voorbijganger. De man neemt haar mee naar zijn huis waar ze even kan bij komen en een taxi kan bellen. Als dank deponeert ze haar maaginhoud over zijn schoenen…  Later blijkt dat haar galante helper in nood, de advocaat van de tegenpartij is…

“Ik word hier echt te oud voor. Mijn hoofd voelt als een blok hout als ik in mijn auto stap. Maandag. Ik ben op weg naar kantoor. Ik wil in bed liggen met de deken over me heen. In mijn pyjama. Een beetje zoals mijn zondag was. Ik wil gewoon niet aan deze week beginnen, maar ik heb geen keuze.”

Met Ik pleit voor jou heeft Vos een verrukkelijke feelgood afgeleverd. Romantiek en humor wisselen elkaar in hoog tempo af en ondanks dat je simpelweg weet dat er een happy end zal volgen, staat de weg daarheen garant voor een aantal uren ontspannen genieten van de belevenissen van Janna, haar opponent Leo van Halen, Janna’s cliënte, de onuitstaanbare Chelsea Valentino en vriendinnen Lola en Petra. De personages zijn overigens stuk voor stuk op verfrissende wijze uitgewerkt, met een cynische knipoog naar Bouquet reeks verhalen.

“Met gemengde gevoelens stap ik die maandag het gebouw van Van Halen & De Kunnik binnen. Over precies tien minuten is de afspraak met Chelsea Valentino, Robert van der Meulen en Lof. Of: meneer Van Halen, op dit moment.”

De schrijfstijl van Vos is toegankelijk en uiterst vlot. Ze weet bovendien goed ‘mee te gaan’ in haar personages hetgeen je vooral in de geloofwaardige dialogen bemerkt.

Kortom, een heerlijk humoristisch en romantisch boek dat niet mag ontbreken in je vakantiekoffer.

Over de auteur

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur. Eerder verschenen van haar hand de romans Ik kom je halen! en Van Chanel naar flanel. Naast haar passie voor schrijven, houdt Vos van boeken, schoenen en wijn.

Uitvoering

Uitgever: HarperCollins

ISBN: 9789402759808 , 9789402705454

Paperback, 304 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.