Ik vergeet je niet


In Ik vergeet je niet, draait alles om Maddy en dat is bijzonder, want Maddy heeft haar leven ervaren alsof altijd alles om haar zus Elisa draaide. Succesvolle, mooie, populaire Elisa. Maar Elisa overlijdt en haar ouders blijven hangen in hun verdriet waardoor Maddy nog altijd niet het gevoel heeft dat zij haar –Maddy- uberhaupt zien staan. Sterker nog, ze heeft dikwijls het gevoel dat haar ouders stiekem hadden gewild dat zij het was geweest…

Tien jaar na het overlijden van haar zus, loopt Maddy Frenkie tegen het lijf. Frenkie was het laatste vriendje van Elisa en voorzover Maddy weet heeft Frenk het hart van haar zus gebroken. Is alles echter wat het lijkt en wat moet Maddy met die enorme aantrekkingskracht die haar naar Frenk toetrekken?

“Ik schuifel wat met mijn voeten en besluit dat de waarheid altijd de beste optie is. Je bent de ex van Elisa, wat het allemaal heel verwarrend voor me maakt. Als ik jou zie, dan denk ik aan Elisa. Denk ik aan Elisa, dan voelt het alsof ik terugga in de tijd.”

Ik vergeet je niet is de zevende roman van auteur Gilian King en ook dit keer weet King een intrigerend verhaal af te leveren dat veel verder gaat dan de flaptekst en de cover wellicht doen vermoeden. Natuurlijk, romantiek en hartezeer voeren de boventoon, maar de knappe constructie die King aan het geheel meegeeft, doen dit boek het Bouqetreeksgenre ver overstijgen. De lezer leert niet alleen Maddy goed kennen, maar ook –door middel van hoofdstukken met flashbacks naar het leven van Elisa- haar zus. Door deze constructie worden beide zusjes goed gekarakteriseerd.

De diverse plotwendingen die King het verhaal meegeeft zijn uiterst boeiend verwerkt. Want … is alles wel wat het lijkt? En weet Maddy de waarheid boven tafel te krijgen?

“Haar dood had dus misschien wel voorkomen kunnen worden.”

King weet te ontroeren en te boeien, haar schrijfstijl is bijzonder plezierig en past uitstekend bij het genre waarin zij zich begeeft. Bovendien verstaat deze auteur de kunst haar dialogen zuiver te houden en er geen informatie in te verweven die niet in de dialoog thuishoren. Een truc waar minder bedreven auteurs nog wel eens naar willen grijpen.

Kortom, Ik vergeet je niet is een fijne feelgoodroman met net dat beetje meer diepgang waardoor het boek niet alleen amuseert, maar ook raakt.

Over de auteur

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Leiden en is eigenaar van Het Leerhuis in de Haagse Vruchtenbuurt, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst. In 2011 verscheen haar debuutroman Geloof me maar bij uitgeverij Zomer & Keuning.​ In de zomer van 2019 verscheen Ik mis je, haar zesde roman. Deze roman won de titel Chicklit van het jaar bij Chicklit.nl. Eind 2019 tekende zij een contract bij HarperCollins.

Uitvoering

Uitgever HarperCollins

ISBN:  9789402761306 , 9789402707113

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.