Infinitum


Het gezin Cartier staat centraal in Infinitum. Quinn, de oudste dochter van Tess en Bernard, gedraagt zich de laatste tijd bijzonder vreemd en de twee echtelieden zien geen kans om tot het meisje door te dringen. Daar komt bij dat zij nog twee dochters hebben, Juta en Sil en zij beiden ook met zichzelf en hun huwelijk bezig zijn. Wanneer Quinn op een nacht spoorloos verdwijnt worden Rani Diaz en haar team op de zaak gezet.

De verdwijning van Quinn blijkt opnieuw een lastige zaak en de verhoren van de gezinsleden verlopen moeizaam; behalve de kleine Sil lijkt geen van hen het achterste van de tong te tonen. De zaak wordt nog angstaanjagender wanneer Juta wordt mishandeld en verkracht. Wanneer ook het lichaam van de psycholoog, die Quinn eenmaal met haar oma heeft bezocht, levenloos wordt aangetroffen, lijkt het mysterie compleet en wordt zelfs Rani op enig moment op het verkeerde been gezet.

“We moeten wachten op de wetsdokter om uit te sluiten dat het om dierlijke beenderen gaat, zei de oudste van de twee, maar ik steek er mijn hand voor in het vuur: dit zijn menselijke botresten of beter: botjes van een baby.”

Het lijkt schier onmogelijk, maar toch ziet Carron opnieuw kans een daverende thriller af te leveren rondom het inmiddels vertrouwde team van inspecteur Rani Diaz. De auteur weet Rani en haar teamleden overigens boeiend te houden door hen in hun privéleven ook ontwikkelingen te laten doormaken die zij vervolgens kunstig verweeft in het geheel. Bovendien biedt elke zaak weer nieuwe personages die Carron ook nu weer bijzonder goed weet te karakteriseren. Haar boeiende schrijfstijl en interessante plotwendingen doen de rest.

“De volle omvang van de situatie drong tot hem door. Het laatste greintje hoop verdween als sneeuw voor de zon. Het was te laat. De politie zou hem niet op tijd vinden. Hij was op weg naar de dood. Het verleden had een vonnis geveld.”

In Infinitum voert Carron bovendien een nieuwe bureauchef ten tonele. Van Damme is tijdelijk uitgeschakeld wegens een blessure en Morgan neemt zijn taken waar. Rani en Morgan zijn, op zijn zachtst gezegd, geen goede match, maar er is meer…

Zelfs nu, met dit veertiende(!) deel van de reeks, lijkt de auteur zich nog altijd verder te ontwikkelen. Infinitum kent een intelligente constructie. Opbouw en plotwendingen waren al een sterk punt van deze auteur, maar met Infinitum doet zij daar nog een schepje bovenop. Bovendien laat Carron personages, die in eerste instantie wellicht de sympathie van de lezer hebben, van een andere, onaangename kant zien. Bezorgt dat de lezer verwarring? In het geheel niet. Het maakt het juist extra boeiend.

Kortom, diepe buiging voor deze populaire, Vlaamse auteur wiens serie rondom inspecteur Diaz, wat mij betreft meer dan geschikt is voor een televisieserie.

Over de auteur

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

In de Rani Diaz-reeks verschenen eerder Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta, Amla en Satya.  

Uitvoering

Uitgeverij Witsand

ISBN: 9789492934512

Paperback, 336 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.